HERKULLINEN LIHA-MAKARONILAATIKKO

Reseptiä katsottu 29 927 kertaa
8 annosta | Valmistusaika 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
700 g naudan jauhelihaa
800 g makaroneja
paprikamaustetta
jauhelihamaustetta
2 kpl lihaliemikuutioita
1 kpl fond du chef naudanlihafondi
250 ml flora 15% ruokakermaa
7 dl vettä
loraus rasvatonta maitoa
juustoviipaleita tai juustoraastetta
loraus öljyä makaronien sekaan keitettäessä
heinz ketsuppia

Ohjeet

Paista pannulla 700 g naudan jauhelihaa ja mausta paprikamausteella ja jauhelihamausteella. Lorauta joukkoon vielä Heinz:in ketsuppia muutama loraus. Ketsuppi antaa hyvän maun jo maustetulle jauhelihalle.

Keitä makaroneja n. puolet makaronipussissa olevan ohjeen ajasta eli jos keittoaika on 10min. niin keitä 5min. Lorauta öljyä ja yksi fond du chef- naudanlihafondi makaronien joukkoon keitettäessä.

Valuta makaronit ja kaada makaronit ja jauhelihat isoon uunivuokaan ja sekoita keskenään. Lado seoksen päälle juustoviipaleita tai juustoraastetta ja sekoita kaikki keskenään ( makaronit, jauhelihatja juustot ). Itse käytin siis Valion ARKI-juusto viipaleita kun sattui kaapista löytymään :)

Valmista lihaliemi eli n. 7dl vettä ja kuuman veden sekaan 2 kappaletta lihaliemikuutioita. Sekoittele että kuutiot sulavat veteen.

Kaada 1 purkki floran 15% ruokakermaa jauheliha-makaroni-juusto-seoksen päälle ja sen jälkeen lihaliemiseos. Lorauta tämän jälkeen sekaan vielä rasvatonta maitoa vapaalla kädellä niin laatikko ei jää kuivaksi. Itse lorautin niin että laatikossa oli tarpeeksi nestettä mutta ei kuitenkaan piripintaan..

Paista uunissa alimmalla tasolla 200 °C n. yksi tunti. Kun tunti on mennyt niin sammuta uuni ja jätä laatikko vähäksi aikaa " tekeytymään " uunin lämpöön.

 

 


Kommentit