Rösti

Raaka-aineet

keskikokoista kiinteää yleisperunaa
kirkastettua voita
suolaa
(Pippuria myllystä)

Jaa resepti

Ohje

Kuori perunat ja keitä suolavedessä puolikypsiksi. Anna perunoiden jäähtyä hyvin, vaikka yön yli mutta niissä ei saa olla kosteutta tai ne eivat saa kuivua.

Tällä välillä voit kirkastaa voin :

Laita voi pieneen kattilaan ja kiehauta 10 > minuuttia, kunnes hera alkaa eroottumaan ja laskeutumaan pohjalle. Varo, että hera ei pala pohjaan. Otetaan liedeltä ja annetaan hetken levätä. Voi kuoritaan päältä ja kirkas voi otetaan kauhalla talteen heran jäädessä pohjalle.

Raasta kylmät perunat pitkittäin karkealla raastimella. Työskentele joutusaan, etteivät perunat lämpene liiaksi. Jos raastettu peruna lämpenee liiaksi, niin jäähdytetään jääkapissa. Kun kaikki perunat on raastettu niin lisätään kirkastettua voita hyvin nostellen raastettuihin perunoihin. Tarkista suola ja lisää maun tai terveyden mukaan.

Paistetaan pienellä teflonpannulla 1 cm paksuisia \"kakkuja\". Pannu ei saa olla liian kuuma, mutta sen pitää hyvin paistaa. Jokainen tietää pannunsa ja levynsä. Kun valitettavasti muutama on saattanut palaa, niin jomma hoituu. Painele perunaraastetta pannulla aina pikkusen yhteen. Anna ensimmäiselle puolelle tulla kullanruskea kuori joka pitää \"kakun\" kasassa. Käännetään ympäri (mahdollisesti lautasen kanssa) ja paistetaan toinenkin puoli.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

FutoMaki
Erittäin monipuolinen, kuten tulette huomaamaan

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään