10 031
10 031

French Toast Omenataskut

15 - 30 min

Raaka-aineet

taskut:
parillinen määrä valkoista paahtoleipää
täyte:
keltaisia rusinoita
omenamehua
omenaa
voita
kardemummaa
hillosokeria
mantelilastuja
leivitys:
kananmuna
(tomusokeria)
valkoista paahtoleipää
uppopaistamiseen:
kasvisöljyä
optional:
tomusokeria
vaniljakastiketta
jauhettua kanelia

Jaa resepti

Ohje

Täyte kannattaa tehdä jo mahdollisimman aikaiseen, että sen maut ovat tasaantuneet harmoonisesti, mutta jos haluaa nopeasti, niin täytteen voi käyttää myös ihan tuoreltaan vielä lämpimänä.

Aloita kiehauttamalla omenamehua ja lisää sitten rusinat kuumaan mehuun. Kansi päälle ja kiehauta 5 - 10 minuuttia. Sitten rusinat syrjään odottamaan.

Katso, että omenahillokkeen raaka - aineet ovat käsillä. Kuori omena, poista kota ja keikkaa rivakkaasti pieniksi kuutioiksi. Sulata voita kasarissa ja lisää omenakuutiot heti joukkoon. Vain hyvin pieni ripaus kardemummaa ja kun omena alkaa pehmenemään, lisätään hillosokeria hyvin sekoittaen. Kun sokeri on sulanut ja alkaa syntymään hilloketta, ota kattila syrjään. Siivilöi rusinat ja lisää omenoihin. Laita hyvin peitettynä jääkaappiin tai käytä haaleena heti. Mantelilastut laitetaa vasta täyttäessä.

Taskut: Ota parillinen määrä tuoretta, valkoista paahtoleipää. Leikkaa reunat pois. Reunoja ei kuitenkaan kannata heittää pois, koska niistä saa taas esimerkiksi korppujauhoja.Ota stanssilla pyöreät kiekot leivästä. Laita ylijäänyt valkoinen osa esim. mulinexin leikkuriin ja valmista tuoretta, mahdollisimman pientä leipämurua leivitystä varten. Kaulitse kiekot ohuiksi levyksi. 

Vatkaa kananmuna hyvin. Sivele pullasudilla kiekkojen reunat. Aseta yhdelle kiekon keskelle sopiva määrä täytettä ja sen päälle hyppysellinen mantelilastuja. Mantelilastut vasta nyt, että pysyvät rapeina. Sulje "tyhjällä" kiekolla nipistellen kananmunaiset reunat yhteen. 

Laita öljy uppopaistamista varten kuumenemaan. Lisää kananmunaan, jos haluat hiukan tomusokeria. Itse, kun en pidä niin ällön makeasta, niin en laittanut - eli tämä on täysin makukysymys.

Käännä omenatasku kananmunassa ja sitten tuoreissa, pehmeissä leivänmurusissa ja sitten heti öljyyn paistumaan. Tuohon menee kummaltakin puolen yhteensä noin minuutti. Nostele kakkuritilälle valumaan ylimääräisestä öljystä.

Aseta vielä lämpimänä tarjolle. Voit tarjoilla vaniljakastikkeen kanssa tai ihan vain tomusokerilla. Ripaus kanelia päälle on myös perinteinen makuyhdistelmä.

Nämä voi tietysi paistaa etukäteen ja lämmittää uunissa juuri ennen tarjoilua.

 

Hyvää Ruokahalua!

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 19 8 French Toast täytettynä

Samankaltaisia reseptejä

  • 7 0 Köyhät Ritarit Nutellalla (Nutella French Toast)
  • 12 8 Toast Skagen
  • 1 1 Toast tonnikalatäytteellä
  • 19 8 French Toast täytettynä
  • 1 1 Toast
  • 2 1 French 75-kuohuviinicoctail

Kommentit

FutoMaki
French Toast herkuttelijoille...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään