Perinteinen Ruisleivän Juuri

yli 24 h

Raaka-aineet

alku seos
1 dl kädenlämpöistä vettä
2 dl ruisjauhoja
1 dl omena raastetta
loppu seos
2 dl kädenlämpöistä vettä
2 dl ruisjauhoja

Jaa resepti

Ohje

Saate

Itse vältän muovin käyttämistä kaikessa, ja suosittelenkin puu/teräs/rauta välineitä. Muoviin jääneet naarmut yleensä kuhisevat kaikenlaisia bakteereita (siinä missä puu on luonnostaan jokseenkin antibakteerista materiaalia ja koviin metalleihin ei syviä naarmuja helposti tule [puhumattakaan muovin liukenemisesta ruokaan ja siitä tulevista terveysriskeistä]). Tässä reseptissä tulee seosta viisi päivää pitää samassa astiassa, en suosittele ainakaan vanhojen muoviastioiden käyttämistä.

Alku seos

Valitse astia joka on helppo sulkea tiiviisti ja vetää vähintään 2 litraa (seoksen käymisvaraa). Kun valitset omenaa, ota mieluusti luomu sillä tarkoitus on raastaa omenaa kuorineen. Raasta omena suoraan astiaan(kuori ja hedelmä, siemenkotaa ei tarvitse raastaa). Lisää joukkoon jauhot ja kädenlämpöinen vesi. Sekoita, peitä tiiviisti ja aseta asunnossasi lämpöiseen paikkaan. Sekoita seosta kahdesti päivässä kolmen päivän ajan.

Loppu seos

Neljäntenä päivänä lisää seokseen kädenlämpöinen vesi ja ruisjauhot, sekoita kerran ja huolella, sulje tiiviisti, sekä jätä lämpimään paikkaan. Vuorokauden jälkeen juuri on valmis leipomista varten. Juuri kannattaa käyttää heti, mutta sen voi myös pakastaa samantien. Jos kuitenkaan ei pakasta juurta eikä käytä sitä heti, pitää se laittaa ainakin jääkaappiin jotta käyminen loppuu.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 1 Perinteinen Kainuulainen lohikeitto (ruisjauhosuuruste)
  • 22 0 Perinteinen lanttukukko
  • 3 1 Perinteinen ruisleipä
  • 7 2 Perinteinen sokeripulla
  • 1 2 Leipää......(seka)
  • 4 2 Perinteinen Rahka-omenapiirakka

Kommentit

Raaka-aineet
Tämä on erittäin helppo resepti ja vaatii hyvin vähän vaivaa, mutta tarvitset kyllä kärsivällisyyttä.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään