Cornwell cheese fritters

Reseptiä katsottu 6 422 kertaa
Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
juustocoating:
2.5 dl juustoraastetta
jauhoja
1 tl suolaa
1 ripaus pippuria
2 kpl kananmunan valkuaista
tarpeen mukaan leivänmuruja ja korppujauhoja
täyte:
500 g jauhettua lapaa
2 suurta perunaa
1 suuri sipuli
½ pienestä lantusta (tai 1/4 osa lantusta ja nauriista)
1 tujaus maitoa
1 nappi voita
2 kpl kananmunaa (keltuaista)
erikoisvälineet joita tarvitaan:
liharaastin (jos et saa lapaa valmiiksi raastettuna lihakauppiaaltasi)
uppopaistin
reikäkauha (mieluiten metallia)

Ohjeet

Tässä ohjeessa yhdistää 2 suosikkia. Cornwell pastry ja Fritted cheese balls. Cornwell pastry on lihaisa perunamuusilla ja sipulilla ja kasviksilla höystetty piiras. Cheese fritters balls on juustoinen uppopaistettu pallo, joka suorastaan sulaa suussa, Mitä saadaan kun yhdistetään nämä kaksi? Sisältä perunainen ja lihaisa, maukas sisus jolla ulkokuoressa juustoinen hyvä ja rapsakka kuori.

Aloitetaan täytteen valmistus:
Kuori perunat, sipuli ja lanttu ja pilko lanttu sopiviksi kuutioiksi. Hienonna sipuli todella hienoksi. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri astioihin.
Keitä perunat ja lanttu kypsiksi ja raasta lihat.Hiosta pannulla sipuli, lisää liha ja ruskista ne hyvin, lisää jauhelihaan maun mukaan suolaa ja pippuria.
Laita perunat, lantut (ja nauriit) kulhoon ja survo ne muusiksi. Lisää sekaan voi ja maitoa ainoastaan sen verran, että muusi on vielä kohtuu kiinteätä. Tämän jälkeen lisää mukaan kananmunan keltuaiset ja sekoita kananmuna hyvin sekaan (varo muusaamasta liikaa). Taita sekaan jauheliha ja pyörittele muusi palloiksi tai peukalon paksuisiksi tikuiksi.

Ja seuraavaksi pinta:
Sekoita kulhossa juustoraaste, pippurit, jauhot ja suolat.
Laita työpinnalle voipaperi ja ripottele sen päälle juustoraastetta. Rullaa täytetikkuja tai palloja juustoraasteen päällä siten, että juusto peittää suurimman osan pinnasta. Ota munan valkuaiset ja kierittele juustoiset tikut siinä, sen jälkeen kierittele tikut korppujaihoissa.
Laita rasvakeitin 180 asteeseen ja käyttäen reikakauhaa laske hitaasti pallerot (tai tikut) öljyyn. Ota pois kun ne alkavat saada kevyttä kellertävää väriä. Jos jätä liian pitkäksi aikaa, jää ne kypsymään vielä 3-5 minuuttia sen jälkeen ja lopputulos on liian kovaa. Kun tikut ovat olleet tarpeeksi kauan öljyssä, käyttäen reikäkauhaa tai rasvakeittimen ritilää. siirrä tikut (tai palletor) paperin päälle kuivimaan, että liika öljy imeytyy pois paperiin.

tarjoile ja nauti kun tikut ovat jäähtyneet (...tai pallerot... oliko tarpeen muistuttaa ? no ei tod... nyt kyllä otan eron tästä hommas /-nauhoitus katkaistu).


Kommentit

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.