Charlotte russe

10 annosta

Raaka-aineet

unelmakääretorttu viipaleina
5 kpl liivatelehtiä
0,5 dl vettä
1 dl kuohukermaa
1 prk MAITORAHKAA
0,5 dl sokeria
0,5 tl vanilliinisokeria
puolen sitruunan mehu
1 kananmuna
2 dl säilykepersikoita pieninä palasina

Jaa resepti

Ohje

Paista ja täytä kääretorttu lempireseptisi mukaan. Itse suosin kaakaolla maustettua ja hyvällä mehulla kostutettua kääretorttupohjaa, jonka täytteenä on joko vadelmahilloa tai persikkasosetta ja kermavaahdosta ja maitorahkasta yhdistettyä sokeroitua rahkavaahtoa.

Leikkaa kääretortusta niin paljon ohuita viipaleita, että ne riittävät vuoraamaan vähintään 1,5 litraa vetävän kulhon. Vuoraa ensin kulho tuorekelmulla, ja asettele sitten viipaleet tiiviisti kulhon pohjalle ja reunoille niin ettei jää paljon rakoja.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma ja yhdistä varovasti käännellen maitorahka, sokerit ja vatkattu kananmuna siihen. Sulata lionneet liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaseen. Lisää rahkaseokseen sitruunamehu ja säilykepersikat ja sekoita. Lisää lopuksi viilennyt liivateneste ohuena nauhna koko ajan sekoittaen. Kaada seos kulhoon kääretorttuviipaleiden päälle. Leikkaa veitsellä kääretorttuviipaleiden reuna rahkaseoksen tasalle. Laita russe hyytymään jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi, mutta mieluiten yön yli. Rahkaseoksen hyydyttyä kumoa russe varovasti tarjoiluastialle, ja koristele vaikkapa sitruunamelissalla ja hedelmillä. Itseltä jäi koristelematta tämä kuvan versio, kun jännän näköinenhän se on joka tapauksessa:)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Mehukatti
Tää-on-niin-hyvää...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään