3 500
3 500

Tarte Tatin "Tatinin sisarusten omenatorttu"

Raaka-aineet

POHJA
150 g margariinia (huoneenlämpöistä)
2 kananmunan keltuaista
3 1/2 dl vehnäjauhoja
5 rkl sokeria
2 rkl kylmää vettä
TÄYTE
6-8 hapahkoa omenaa
50 g margariinia (huoneenlämpöistä)
1 1/4 dl sokeria

Jaa resepti

Ohje

1. Nypi pohjan ainekset keskenään, laita jääkaappiin noin 20 minuutiksi.

2. Kuori, poista kodat ja halkaise omenat neljään osaan tai haluamasi kokoisiin palasiin, mutta älä kuitenkaan leiko niitä liian ohuiksi, sillä muuten tortusta tulee liian ohut.

3. Mittaa sokeri ja margariini valurauta kattilaan, jonka voi laittaa uuniin ja joka on suunnillen piirakkavuoan kokoinen. Sekoita sokeri ja rasva keskenään tasaiseksi seokseksi miedollalämmöllä, lisää omenatkaramelliseoksen päälle. Anna omenoiden kypsyä, kunnes karamelliseos on hieman ruskehtavaa.Ota pannu pois levyltä.

4. Ota jääkaapista pohjataikina ja käytä siitä puolet tai haluamasi kokoinen määrä. Kauli taikina pyöreäksi ja asettele se omenoiden päälle (Muista tehdä ilma reiät taikinaan ennen kun laitat sen uuniin) ja sitten vain uuniin 225 asteessa n. 20 minuutiksi. Nauti vaahdotetun kerman ja mahtava ruokaa rakastavan seuran kera.

Kun kuulen tämän ihanan tortun nimen, kieleni meinaa tippua suusta, mutta mikäs siinä kukapa ei haluaisi pientä palasta herkullista torttua ja kermavaahtoa ja kahvia (vain meille kofeiini riippuvaisille). Miettikää sitä suloisuutta, kun suussa on pieni pala karammelisoitua omenaa ja herkullista piirakka pohjaa joka suorastaan pakottaa himoamaan makua seuraavan kerran kun saat palan suuhusi tai näet se nimen jossain. Kaikki ei kuitenkaan ole täydellistä, jos syöt sitä liikaa, sillä se ei enää maistu hyvälle. No sekin on kokeltu, mutta keskittykää tähän juttuun ja nauttikaa siitä, mutta vain pieninä paloina kerralla. Mainiota syksyä kaikille kokkaajille ja leipureille, jotka luette reseptiä ja saatte siitä piristystä!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

annfrid
Be your self! Eli muokkaus on omaa lajiani myöskin! ;)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään