Maustesitruunat

Raaka-aineet

yhteensa 12 sitruunaa;
6 kpl sitruunaa
6 kpl sitruunanmehu
250 g merisuolaa
3 kpl tahtianista (star anis)
10 kpl kokonaisia mustapippureita
3 kpl laakerinlehteä

Jaa resepti

Ohje

1. Leikkaa 6 sitruunaa pituussuunnassa neljaan lohkoon, mutta JATA KANNASTA KIINNI. Laita jokaisen sitruunan sisaan vahan merisuolaa ja purista lohkot takaisin yhteen.

2. Varaa sterilisoitu sailykeastia (sterilisoiminen lasipurkille: pese purkki kuumassa saippuavedessa ja pida uunissa 140 astetta, 15 min.) Laita sitruunat kerroksittain suolan ja mausteiden kanssa purkkiin. Lisaa paalle 6 sitruunan mehu ja jos purkki ei tule tayteen, lisaa vetta.

3. Anna sitruunoiden maustua 4 VIIKKOA ennen kayttoonottoa. Kaanna purkkia ylosalaisin sillointalloin. Sitruunat sailyvat vuodenverran ja sailyta niita liemessaan huoneenlammossa.

Tama ohje on alkujaan Pohjois-Afrikasta. Marokkolaisessa ruoanlaitossa kaytetaan usein mausteena salaateissa, keitoissa tai esim. itse kaytan couscousin mausteena. Kun kaytat sailottyja sitruunoita, huuhtele ensin kylman veden alla ja sitten poista hedelmaliha (siis kaytat ainoastaan KUOREN). Leikkaa kuori pieneksi silpuksi tai jata isoimmiksi paloiksi, riipuen reseptista. Muista kuitenkin kayttaessa, etta sitruunat on sailotty suolassa, joten luultavasti voit jattaa suolaa pois kokatessasi.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Ankkaprosciutto
  • 0 0 Fantastinen salaatinkastike💛
  • 3 3 Mausteinen makea omenasiideri
  • 1 2 Tomaattihilloke
  • 4 8 Haudutettua ankkaa
  • 4 5 Karjalanpaisti Helposti

Kommentit

minna bunce
Hyva mauste kalan ja ayriaisten lisaksi lammas- ja kanaruoille

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään