3 357
3 357

Kesäinen marjatäytekakku

10 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
kostutus:
1 1/2 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
täyte:
1 iso sitruuna
2 munaa
1 dl sokeria
50 g voita
2 dl kuohukermaa
4 dl kesän marjoja
2 pientä banaania
kinuskikuorrutus:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 rkl voita
1 tl vaniljasokeria
koristeeksi:
1 dl kuohukermaa
kesän marjoja
mantelirouhetta
sitruunamelissan lehtiä

Jaa resepti

Ohje

Pohja: Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ( 2 l ). Paista 175 asteessa n. 35-40 min. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä vuoassaan ja kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Voit tehdä pohjan jo edellisenä päivänä.

Täyte: Vatkaa munat, sokeri ja sitruunamehu kevyesti pienessä kattilassa. Lisää voi pieninä paloina. Kuumenna seosta hitaasti koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. ÄLÄ anna kiehua, silloin se juoksettuu. Ota pois hellalta ja anna jäähtyä Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita jäähtyneeseen kiisseliin. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Voit lisätä myös vähän raastettua sitruunankuorta.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä puolet sitruunakiisselistä pohjan päälle. Ripottele puolet marjoista päälle ja toinen banaani viipaloituna. Nosta keskipala päälle, kostuta ja laita täyte samoin kuin edelliseen väliin. Kostuta päällimmäinen levy kevyesti ja nosta päälle. Paina kiinni kevyesti. Peitä kakku kelmulla tai foliolla. Anna maustua vähintään neljä tuntia tai yön yli.

Kinuski: Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä vartin verran. Kun se on sopivan sakea, niin tippa kinuskia jähmettyy kun sen pudottaa kylmään veteen. Kinuski ei saa olla liian löysää, se imeytyy silloin kakun sisään. Ota kinuski hellalta ja lisää voi ja vaniljasokeri.

Kaada kinuski kuumana kakun päälle. Tasoita veitsellä. Kun kinuski on jäähtynyt, levitä kermavaahtoa kakun reunoille. Ripottele reunoille mantelirouhetta tai -lastuja.

Koristele pinta kauden marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 2 Kesäinen kääretorttu
  • 3 1 Kesäinen kermatorttu
  • 5 7 Hedelmäpesät
  • 2 0 Kesäinen marjapirtelö
  • 4 2 Kesäinen pavlova
  • 5 4 Kinuski-mansikkakakku

Kommentit

AIMATO
Kesän marjoja parhaimmillaan.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään