3 200
3 200

herkkuperunat

Raaka-aineet

4 isoa uuniperunaa (esim. Rosamunda)

Jaa resepti

Ohje

KINKKUTÄYTTEELLÄ: 4-6 viipaletta savu- tai keittokinkkua, 0,5 dl silputtua ruohosipulia, noin 0,5 dl smetanaa tai kemaviiliä, suolaa ja pippuria

TONNIKALATÄYTTEELLÄ: sekoita säilöttyä tonnikalaa ja maissia sekä silputtua kevätsipulia majoneesiin, mausta suolalla ja pippurilla

KATKARAPUTÄYTTEELLÄ: sekoita silputtuja katkarapuja ja kurkkua smetanaan tai kerma viiliin. mausta suolalla, pippurilla, tillillä ja sitruunamehulla.

VALMISTUS: - pese perunat hyvin ja pistele ne haarukalla täyteen reikiä. kääri perunat folioon ja nosta ne 200-asteiseen uuniin. kypsymysaika on noin tunti. hyvin suuret perunat tarvitsevat 1,5 tuntia kypsyäkseen.

- kokeile perunoiden kypsyyttä tikulla tunninkuluttua. jos tikku uppoaa perunoihin helposti, perunat ovat kypsiä.

- valmista täyte perunoiden kypsyessä. leikkaa kinkku pieniksi silpuksi ja sekoita se ruohosipulin kanssa smetanaan joukkoon. mausta suolalla ja pippurilla. avaa perunoiden folio. tee veitsellä syväristiviilto perunoiden päälle ja purista perunoita kevyesti, jotta perunat aukeaisivat hiukan ja niihin tulisi kolo täytettä varten. lusikoi täytettä perunoille ja tarjoa heti.

- hyvää ruokahalua !! :D

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 1 Nopeammat uuniperunat
  • 4 0 Villen herkkuperunat (Paahdetut perunat)
  • 1 0 Perunalohkot suolapedillä
  • 3 3 Uuniperunat tonnikala täytteellä
  • 2 7 Intian perunat
  • 2 0 Uunijuurekset

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään