Kinkkutäytteiset Sämpylät

10 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

taikina;
2 dl maitoa
3 dl vettä
50 g hiivaa
½ dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1 rkl siirappia
rkl soijakastiketta
7 dl vehnäjauhoja
6 dl hiivaleipäjauhoja
Täyte:
300 g kinkkusuikaleita
200 g juustoraastetta
1 rkl kuivattua oreganoa
10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja

Jaa resepti

Ohje

Taikina; Liota hiiva kädenlämpöiseen maito-vesiseokseen. Lisää soijakastike, siirappi, vehnäjauhot ja lopuksi öljy. Vaivaa taikinaa hetki. Laita taikina kohoamaan lämpöiseen paikkaan n. 30 minuutiksi.

Tällä välin voit pilkkoa aurinkokuivattuja tomaatteja pienemmiksi ja laittaa juustoraasteen, kinkut ja aurinkokuivatut tomaatit, kunkin eri kippoon. Kiposta on helppo annostella jokaista tuotetta sämpylöiden väliin, tasamäärä. Oreganon voi sekoittaa esim. kinkun joukkoon.

Kun taikina on kohonnut, ota se pöydälle, vaivaa ilmakuplat pois ja jaa taikina n. 10 isohkoon palaan. Venytä palasia sen verran, että saat täytteen mukavasti laitettua sisälle. Laita jokaista täytettä suunnilleen saman verran.

Nipistä sämpylän reunat kiinni niin, että täyte jää kokonaan sämpylän sisälle. Voit vielä muotoilla sämpylään, että pinta jää tasaiseksi ja sämpylästä tulee kauniin muotoinen (joko soikean muotoinen tai pyöreä).

Tässä vaiheessa voit laittaa uunin lämpenemään 220 asteeseen. Siirrä sämpylät uunipellille, leivinpaperin päälle ja anna kohota vielä n. 15min.

Voitele kohonneet sämpylät vedellä ja paista sämpylöitä uunissa n. 15min.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään