Aloittelijan kaalilaatikko

12 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

1 kg keräkaalia
2 dl ohrasuurimoita
6 dl vettä
1 loraus siirappia
1 lihaliemik. tai miel. kinkun lientä
2 sipulia
2 omenaa
400 g jauhelihaa
1-2 tl suolaa
4 dl omenasosetta (ei välttämätöntä)
hiukan ruokaöljyä tai margariinia
1 lihaliemikuutio tai puoli desiä kinkkulientä

Jaa resepti

Ohje

Laita ohrasuurimot kattilaan, 6 desilitraan vettä, puolitoistakin dl riittää, ja laita kiehumaan lihaliemikuution kera. Kinkkuliemi on tosin parempi vaihtoehto, sillä lihaliemikuutio sisältää E621:tä eli natriumglutamaattia, joka monen lähteen mukaan aiheuttaa sairaalloista ruokahalun lisääntymistä.

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja muista poistaa kovat runko-osat plus katko suikaleet noin tuuman pituisiksi. Kuori sipuli ja paloittele se samoin kuin omenat ja laita sitten sekä kaali, sipuli että omenaviipaleet ohrasuurimoiden päälle kypsymään kannen alle. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt suurimoihin ja ne ovat kypsiä.

Nosta kattila pois levyltä ja sekoita kaikki aineet kattilassa keskenään unohtamatta siirappilorausta. Lisää joukkoon jauheliha pikkunokareina sekä omenasose, joka voi jäädä poiskin. Jos haluat, lisää myös mausteita, esim. valkosipulista yrttimaustetta, paprikajauhetta (alle 2 tl) ja meiramia.

Sekoita ainekset kunnolla ja siirrä seos voideltuun uunivuokaan. Paista laatikkoa 175 asteessa noin tunnin ja vartin verran ja muista tarjota myös herkullista puolukkahilloa kaalilaatikkosi kera. Njam!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

penttiruots
Mainion makuista, helppotekoista ja edullista arki- tai juhlaruokaa on puolukkahillolla terästetty kaalilaatikko! Njam!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään