Pekingin ankkaa kotikonstein

4 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

1 kpl ankkaa kynittynä ja siistittynä
2.5 litraa vettä
1/2 dl viipaloitua inkivääriä
4 kpl kevätsipulia pikottuna
5 rkl hunajaa
1 dl tummaa sokeria
1 rkl riisiviinetikkaa
1 rkl kiinalaista riisiviiniä tai kuivaa sherryä
2 rkl maissitärkkelystä
4 dl Hoisin kastiketta

Jaa resepti

Ohje

Puhdista ja kuivaa ankka. Anna kuivua lisää pari tuntia.

Tässä vaiheessa ankan ihon ja lihan väliin voisi puhaltaa tai pumpata ilmaa, mutta tämä on vaikeampi operaatio, en ole koskaan kokeillut.

Kiehuta vesi isossa wokissa, lisää sipuli, inkivääri, hunaja, viini, etikka sekä sokeri. Lisää kylmään veteen liotettu maissitärkkelys. Kiehuta nestettä kasaan hetki. Valele kiehuvaa kastiketta eri astiassa olevaan ankan joka puolelle 10 minuuttia. Anna ankan olla huoneenlämmössä 1 tunti.

Ota työkaluvarastosta käyttöösi tehokas lämpöpuhallin (laite, jota käytetään maalin irrottamiseen jne.). Polta suurella teholla mahdolliset "irtokarvat" ankan nahasta, muista tuuletus. Säädä tehoa pienemmälle. Tohota laitteella ankkaa n.puoli tuntia, välillä hoisin kastikkeella valellen. Tarkoitus on saada nahka rapeaksi, ei kypsentää ankka.

Laita ankka rintapalat ylöspäin uunin ritilälle 175 asteeseen. Aseta vedellä täytetty pelti ritilän alle kerämään tippunut rasva. Paista 20 minuuttia. Valele wok kastikkeella ja hoisinilla. Käännä ympäri ja paista 25 minuuttia. Toista valelu ja paista vielä rintapuoli ylöspäin 10 minuuttia. Leikkaa nahka ja lihanpalasia terävällä veitsellä.

Tarjoile nahkaa ja lihaa pyöreiden lettusten (voi korvata vehnätortilloista leikatuilla ympyröillö), pitkittäin silputtujen kevätsipulin ja luumu/hoisin kastikkeen kera. Lettuun laittaan ensin ankkaa, kastiketta ja päälle sipulia, käännetään kahtia ja nautitaan. Lopusta ankasta ja luista voi keittää keiton.

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 4 Sichuanilaiset tuliset katkaravut
  • 0 0 Pekingin jäätee
  • 0 0 Hunaja-glaseerattua ankkaa kirsikkakastikkeella
  • 0 1 Kung po - Kung Pao - Gung po kanalla ja tofulla
  • 2 0 Mansikkajäätelöä kotikonstein
  • 0 1 Savuankkaa tummalla appelsiinikastikkeella

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään