Uunissa paistetut pienet muikut

Reseptiä katsottu 126 914 kertaa
4 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
500 g pieniä muikkuja
kalanleivitysjauhoa
oliiviöljyä
suolaa

Ohjeet

Asettele muikut uunipellille leivinpaperin päälle. Muikut kannattaa kuivata vaikkapa talouspaperilla. Ripottele hieman suolaa muikkujen päälle. Ripottele kalaleivitysjauho muikkujen päälle ( Raipion Myllyn valmis kalanleivitysjauho on hyvää mutta tähän käy myöskin ruisjauho). Valuta oljyä ohuena nauhana niin, että jokaisen muikun päälle tulee pari poikittaista oljyvanaa. Tarkoitus ei ole hukuttaa muikuja öljyyn. Laita muikut uuniin n 175-200 astetta. Muikut ovat kypsiä ja hyviä silloin kun pyrstöt nousevat ylöspäin kippuralle ja kalojen pinta on ruskea ja rapea. Ripottele vielä hieman suolaa makusi mukaan. Makuasia on kuinka rapeina muikut haluaa, joten paistoaikaa kannattaa soveltaa oman maun mukaan.

Öljyn levittämiseen on tietysti vaihtoehto. Oljyä kulhon pohjalle ja muikut päälle. Pyörittele muikuja niin, että oljyä on kaikissa muikuissa.

Voi on myös vaihtoehto jos haluaa vielä makoisammat muikut. Sulata voi ja levitä em. tapaan.


Kommentit

maitzo
Hyviä ja rapeita ja ei niin rasvaisia kuin paistinpannulla paistetut. Hyviä heti syötäväksi, mutta ovat mainioita seuraavana päivänä voileivän päällä.

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.