Jaa reseptisi Kotikokissa, voit voittaa Delicard-lahjakortin >>

Jaa reseptisi ja voita Delicard-lahjakortti >>

kysymys kuvien käytöstä

puukilainen
Mulle on käynyt nyt monta kertaa sivun uudistuksen myötä, että olen nähnyt omat leivonnaiskuvani seikkailemassa pitkin tätä sivustoa kummallisissa yhteyksissä.
Yleensä niin, että jossain tuolla suosituksissa näen vaikka kuvan omasta kakustani, mutta linkin takaa ei löydykään minun reseptini vaan jonkun toisen kirjoittama kuvaton ohje. Kyse ei siis ole siitä, että joku olisi luvatta ottanut kuvani itselleen, sillä ohjeeseen ei ole lisätty kuvia lainkaan.

Onko tämä ihan tarkoituksellinen juttu vai bugi sivuston koodauksessa?

Onko kenellekään muulle tullut tällaista vastaan?

Viimeksi tänään kävi niin, että kävin lukemassa kotikokin etusivun alalaidan linkkiä myöten erästä Kauppalehden artikkelia ja artikkelin oheen oli lätkäisty kotikokin reseptisuosituksia. Siellä komeili kuvani, mutta linkin takaa paljastuikin ihan jonkun toisen kuvaton resepti, joka vain sattui olemaan samantyylinen kuin oma ohjeeni.
Liitän mukaan screenshotin siitä suosituksesta. Keskellä näkyy minun kolmen suklaan kakkuni http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/570278/Kolmen%20suklaan%20kakku/
mutta resepti joka linkin takaa löytyi oli tämä näin:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/421408/Kolmen%20suklaan%20kakku/?_ga=1.196435497.485804215.1324983535

Toivon, että tämä on puhdas vahinko, sillä en tykkäisi yhtään, jos toisten ottamia kuvia käytetään sivuston toimesta markkinoimaan muiden kuvattomia reseptejä tarkoituksellisesti. Se olisi myös ihmisten harhaanjohtamista.

Osaako joku selittää, miksi suositukset kaivavat kuviani näkymään vieraissa kuvattomissa resepteissä?
Parikin kertaa on ekana tullut mieleen ajatus, että hei hetkinen, käyttääkö joku täällä kuviani omissa ohjeissaan luvatta, mutta klikkauksen takana onkin ollut kuvaton ohje, vain suosituksessa on näkynyt se kuvani.

Olen avoimesti ymmälläni.

25.5.2015

Merkintä on julkinen ja kaikkien nähtävissä.

Kommentit