Reseptikommentit

Kiitos Zora vastauksesta- onneksi ei ollut juuri uusia reseptejä tämän jälkeen suositeltu niin huomasin kommenttisi, saanko antaa vinkin? Kannattaa vastata reseptikommentteihin (erityisesti jos kysymys) suoraan tuosta "vastaa" osiosta niin silloin kommentoija saa tiedon että kommenttiin on vastattu :) Selitinköhän liian huonosti? Et ole ainoa joka ei ole tuota huomannut, onkohan se liian epäselkeä? Voisin mainita ylläpidolle asiasta jos tuntuu ettei sitä ole hoksattu!
En usko,että maakellari on liian viileä.Oma maakellarini on kesäisin kymmenen asteen paikkeilla ja hyvin on onnistunut.
Kannattaa kokeilla,leipä on todella hyvää.
17.06.2013 zora
Kuvat laittoivat sylkirauhaset jylläämään -talletus ja ehdottomasti tekoseen, eihän maakellari ole liian viileä? Peukku jo etukäteen, itse tehty leipä on aina peukun arvoinen!
Oli hyvää, kokeilin vappuna. Vaikka tuossa 20 min. munakoisot tulivat meidän aika uudessa uunissa ylikypsiksi, olivat siltikin hyviä. Myöskin olivat hieman ylikauan muhimassa eli yhden vuorokauden. Mies pyysi kuitenkin uudemman kerran, tehdään sitten paranneltu versio, kiitti kivasta kesäkeittiöohjeesta.
Niinpa, siina sipulin viipaloinnissa vahan mokasin. Onneksi virheista oppii.
Yrttimausteet sopii myos mukavasti paalle.
05.04.2013 Rosella
Itse viipaloin sipulin V-höylällä.
Tietysti sipuleita voisi esikypsentääkin,mikäs ettei.
05.04.2013 zora
Nyt on kokeiltu!

Kiva makuyhdistelma, mutta sipulit jai minulla vahan raa'aksi. Ilmeisesti en jaksanut viipaloida tarpeeksi ohueksi, seuraavaksi kaytan V-viipaloijaa. Voisi kai ne sipulit vahan esikypsentaakin...?

Juustoa en kaivannut, koska hapankerma juustoitui itsessaan.
Hyva juttu kaikenkaikkiaan, suosittelen kokeilemaan!
05.04.2013 Rosella
No nyt loytyi tama! Juuri oli puhetta sveitsilaisten kanssa taman tekemisesta, pitaa ehdottomasti kokeilla!
31.03.2013 Rosella
Pkku!!!!
Karhunlaukka aivan mainio vaihtoehto!!!
Kiva kuulla,että on leivottu taas pitkästä aikaa täällä Kotikokissa helppoja patonkeja.
Hyviä ovat...
04.01.2013 zora
Näistä tuli mahtavia. Ihan parhaimmat patongit vielä seuraavanakin päivänä, yksinkertaisuus on kai valttia? Kiitti Leena47:lle noista mitoista, helpotti kummasti vaaáttoman elämää. ;)
04.01.2013 Ellu-67
Pkku
Yhtenä yrttinä myös laakerinlehdet sopivat paistetuille perunoille todella hyvin :)
Kyllä onnistuu syys-ja talviperunoistakin,mutta uusista saa kaikkein parhaat.
09.11.2012 zora
Ihan vesi herahti kielelle, kun näin tämän hienon kuvan ja luin ohjeesi. Olen huomannut, että pienistä syys- ja talviperunoistakin saa todella maukkaita tällä valmistustavalla. Minä sain upean lopputuloksen wokpannulla, kun käytin meiramia ja rypsiöljyä.
08.11.2012 Jippis
Laitoin juuri taikinan parvekkeelle nousemaan, Eli kokeillaan nyt.
04.11.2012 matlust
Kokeile ihmeessä,keitto lämmittää talvikylmällä mukavasti.
28.10.2012 zora
tätä on pakko kokeilla ,on varmaan hyvää sinapin suursyömärille (isäntä)
27.10.2012 pipsaka
Tämä on kyllä hyvää leipää, tulee paljonkin tehtyä. Hieman on kyllä erilainen ohje mutta jenkkilästä päin taitaa kaikki nämä olla. Itsellä on onnistunut hyvin emaalikattilassakin. :) Perhe tykkää kun laittaa hiivaleipäjauhoja ja joukkoon auringonkukan siemeniä :)
17.10.2012 Nanna_
Tuttu juttu, paras juttu, helppo juttu, maukas juttu, happa juttu, saksalainen juttu... Pkku
Näihin tulee ihan himo laittaa se "oma" resepti ylös, joka on valmistukseltaan hitusen toisenlainen ;D Kuinkas muuten ;D)))
Kuin tilauksesta tuli tuo. Lihapullien kanssa syödään meillä hölskykurkkuja ja puolukkahilloa. Tänään hölskykurkkuja. Peukku.
19.08.2012 matlust
Oikein kiva kuva ja varmasti myös maukkaat kurkut - Pkku
Olen yrittänyt muokata reseptiäni,mutta muutokset eivät tule esille.
17.08.2012 zora
Päivikki,hyvä,että teit marinadin mututuntumalla,katsoin juuri reseptiä,koska aion lisätä kuvan,kauhukseni huomasin,että reseptissäni on virhe,korjaan sen nyt.Siis puoli kuppia sokeria,puoli kuppia öljyä ja yksi kuppi etikkaa.
Luoja varjelkoon,mitä kokeiluja on tämän reseptin kanssa tehty.
Pyydän sata ja tuhat kertaa anteeksi huolimattomuuttani.
17.08.2012 zora
Omenaviinietikka toimi, eikä maistunut liikaa. Itse en käyttänyt minkäänlaisia mittoja, tein vain marinadin valmiiksi mututuntumalla ja liruttelin sekaan. Etikan maku häviää mielestäni, kun salaatti saa levätä muutaman päivän. :)
Marice,olen käyttänyt tässä kuppimittana plusmiinus 2 dl,riippuen kaalin koosta.Eikä se haittaa vaikka kastiketta on enemminkin,eihän sitä tarvitse syödä ja kaali pysyy mehevänä.
Mitä tuohon etikkaisuuteen tulee,niin minusta tuo omenaviinietikka on parempaa,kuin se tavallinen,koska ei niin hapan.Koska et tykkää etikasta,voisit kokeilla laittaa sinappia siihen marinaadiin ja vähentää etikan määrää.Etikkaa voisi laimentaa myös kasvisliemellä.Ja tuota sokerinkin määrää kannattaa vähentää,jos ei niin tykkää makeasta.Jos pitää kuminasta,voi sitäkin laittaa joukkoon...Mutta ihan ilman etikkaa ei tämä juttu onnistu.
Ja kaunis kiitos,että laitoit tuon linkin V-höylästä.Voin vain suositella,pienellä vaivalla ja nopeasti saa hienonhienoa kaaliraastetta.
26.07.2012 zora
Minunkin tekisi mieli kokeilla, vahan arveluttaa tuo etikka, kun en oikein siita tykkaa, maistuuko paljonkin lopputuloksessa?
Ja sitten tama ikuinen kysymys kuppikoosta :D, paljonko siis desilitroissa? Erot on nimittain huomattavia, meilla aussissa kuppi on 2.5 dl ...mekun horpataan niin isosti!
15.07.2012 Rosella
Zora tarkoittaa varmaan tata V-hoylalla, onkin muuten tosi kateva vihannesleikkuri.
http://www.finnartmen.fi/product/42/borner-vihannesleikkuri
15.07.2012 Rosella