1 008
1 008

Suippokaali-Kaslerpihvipaketti

2 annosta

Raaka-aineet

Suippokaali
sipulia
voita
kaslerpihviä
carrya
suolaa
pippurisekoitusta
siirappia
toffeesiirappia

Jaa resepti

Ohje

Nuiji kaslerpihvit. Laita pannulle voi ja carry, anna ruskistua. Lisää kaslerpihvit ja ota hyväväri niihin, laita hyppysellinen suolaa ja nosta syrjään. Älä missään tapauksessa paista kypsäksi vaan otat värin.

Irroita suippokaalista 4 päällimmäistä isoa lehteä ja ohenna paksukanta. Huuhtele, laita pannuun vettä ja merisuolaa, sitten kaalin paksummat kohdat hautumaan että pehmenevät. Kun ovat taipuisat niin sammuta liesi ja nosta kaalinlehdet vaikka pyyhkeen päälle kuivahtamaan.

Suikaloi loppu kaali  ja laita kattilaan voita , anna vähän ruskistua ja lisää suikaloitu kaali kattilaan. Kääntele ja anna hautua (mutta älä anna kaalin tulla lötkökksi). Jos vaatii niin lisää voita. Kun alkaa olemaan pehmeitä niin lisää suolaa ja siirappia. Tarista maku ja lisää tarvittaessa makuja.

Kuori sipuli ja leikkaa suikaleiksi. Pistä voita tai öljyä pannulle ja sipulit siihe, kullota niitä ja lisää vähän suolaa ja sokeria. Sipulit saavat karamellisoitua.

Levitä vaikka leivinpaperinpäälle kaalinlehdet ja laita haudutetusta kaalista peti pihville, lisää sitten sipulit. Kääri  kääryleiksei niin kuin tavallinen kaalikääryle. Voitele sopivan kokoinen vuoka tai laita vuokaan leivinpaperi.   Vuole voilastu kääryleiden päälle ja tee siirapista raitoja ja jos haluaa voi vielä lisätä toffeesiirappia.

Paista 180 asteessa n 45 min jos ovat vaaleita niin lisää lämpöä 210 asteeseen ja annat olla vielä n 15 min.

Voitele kääryleitä vuokaan muodostuneella nesteellä muutama kerta.

Nämä voi tehdä etukäteen jääkaappiin ilman paistamista ja paistaa sitten vaikka seuraavana päivänä.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

naija
Ai että oli hyviä. Tein vain neljä ja harmittaa että en tehnyt enempää. No saatiin kumpikin kaksi käärylettä. Tai oikeasti nämä on paketteja eikä kääryleitä. Kaalisuikaleita tuli niin paljon että saan tehtyä pienen kaalilaatikon siitä;o)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään