Peltilihis tuplana

12 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

2 kpl Isoa lehtitaikinalevyä (à 600g)
800 g Naudanjauhelihaa
4 dl Puuroriisiä
9,5 dl Vettä
2 kpl Lihaliemikuutio
2-3 kpl Sipulia
Esim. Grillausmaustetta
5 kpl Kananmunia

Jaa resepti

Ohje

Ota lehtitaikina levyt hyvissä ajoin sulamaan. Kun ne on sulaneet kauli ne ohuemmiksi niin että ovat molemmat uunipellin kokoisia. 

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. 

Laita vesi kiehumaan ja tiputa lihaliemet sinne sekaan. Kun vesi kiehuu kaada riisit kiehumaan. Keitä kunnes neste on imeytynyt kokonaan riiseihin. Silppua sipuli ja kuullota se pannulla voissa tai öljyssä. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista se. Mausta jauhelija oman maun mukaan, mutta maustetta voi laittaa hieman enemmän kun normaalisti kun muut ainekset laimentaa makua. Sekoita riisit ja jauheliha isossa astiassa lisää joukkoon 4 raakaa kananmunaa ja sekoita hyvin. 

 

Nosta toinen kaulittu voitaikina levy syvälle pellille. Lisää puolet täytteestä levyn toiselle puolikkaalle ja tasoita se. Käännä toinen puolikas taikinasta kanneksi päälle ja painele reunat kiinnialapuolen reunojen kanssa. Nosta pellin toiselle puolikkaalle toinen taikina levy ja levitä sen päälle loput täytteestä. Painele siitä reunat myös kiinni. Pistele haarukalla piirakoiden pinnalle reikiä. Riko muna kuppiin ja vatkaa haarukalla rakenne rikki. Voitele piirakat munalla. 

Paista piirakat 200 asteessa 25-30 min. Anna hetki jäähtyä ennen tarjoilua. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään