Syksyinen Ginikurpitsapasta

1 - 1,5 h

Raaka-aineet

1 kpl Myskikurpitsaa
2 dl Kuohukermaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl Chilirouhetta
1 dl Tuoretat basilikaa
2 kpl Valkosipulinkynsi
Pastaa
1 tlk Mustapippuria
1 dl Pastan keitinvettä
Loraus Giniä
Päälle kuivattuja kantarelleja

Jaa resepti

Ohje

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise myskikurpitsa kahtia ja kaiverra siemenet pois. Loraus oliiviöljyä, suolaa ja pippuria kurpitsoiden pinnalle ja uuniin. Myskikurpitsan koosta riippuen paahtamisaika on 40min-60min, kannattaa kokeilla haarukalla milloin kurpitsa on pehmennyt tarpeeksi että sen saa sauvasekoittimella soseeksi.

Kun kurpitsan puolikkaat on paahtuneet, ota uunista pois ja laita pastavesi kiehumaan. Kaiverra kurpitsan liha kuorestaan kulhoon ja sauvasekottimella tasaiseksi soseeksi. Pilko valkosipuli hienoksi silpuksi.

Ota paistinpannu ja kuumenna nokare voita ja oliiviöljyä kuumaksi. Heitä sekaan pilkottu valkosipuli ja chilirouhe. Kuullota hetki mutta älä anna ruskistua liiaksi. Kaada sekaan kurpitsasose ja sekoittele hetki keskenään. Lisää loraus giniä ja anna kiehehtaa hetki että alkoholi haihtuu pois. Lisää kuohukerma kastikkeen sekaan ja jatka sekoittamista. Kun pasta on valmis, ota talteen noin desi pastan keitinvettä ja valuta loput. Lisää pasta kurpitsakastikkeen sekaan ja lorauta pastavettä joukkoon niin kastikkeesta ei tule liian jämäkkää. Lisää sekaan tuore silputtu basilika. Lisänä voi laittaa kuivattua kantarellia murennettuna annoksen päälle. Mieto kantarellin maku kruunaa ruoan!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään