Loistava burgerkastike

Reseptiä katsottu 190 kertaa
4 annosta

Raaka-aineet

Ostoslistalle
4 rkl Majoneesia (Hellmann’s)
3 rkl Ketsuppia
3 tl Sambal-chilikastiketta (Spice Up)
1 tl Tulista chilijauhetta (Meira)
1 kpl Valkosipulinkynsi hienonnettuna / puserrettuna

Ohjeet

Monikäyttöinen kastike, joka käy burgerien lisäksi hodareihin, patonkeihin sekä muihin sormisyötäviin ja dipattaviin. Kokeile vaikka quesadillojen, falafelrullan tai Gyoza-nyyttien seurana! Ketsupin ja majon yhdistelmä on parempi kuin molemmat erikseen - siihen päälle vielä chiliä ja valkosipulia, ai että. Tästä ei makua puutu!

Kaikki hehkuttaa Hesen majoneeseja ja Big Mac-kastiketta, mutta tämä helppo soosi lentää korkeammalla raikkaamman ja monipuolisemman makunsa ansiosta.

Suolaisuus, makeus, tulisuus ja happo on hienosti tasapainossa. Umamista pitää huolen ketsuppi sekä valkosipuli. Kastikkeen voimakkuutta voi helposti säätää omaan makuun sopivaksi. Tuoreen valkosipulin voi halutessaan jättää pois, ei se dippi siitä paljoa huonone. 

Savupaprikakin käy tähän mainiosti, 0.5tl olisi hyvä määrä. Sambalin tilalla toimii hyvin myös Harissa-tahna. Se kuitenkin häviää suolaisuudessa Sambalille ja koostumuskin on selvästi paksumpi, joten lisäisin silloin ripauksen suolaa ja hieman sitruuna-tai limemehua (1tl).

Määrästä riittää noin neljään burgeriin - ruokalusikka sekä kanteen että pohjaan.


Kommentit