Vegiar-voileipäkakku

6 annosta

Raaka-aineet

12 palaa paahtoleipää
Täyte:
1 prk smetanaa
1 rs maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl majoneesia
n. 1/2 tuubia Vegiar-tahnaa
n. 1/2 rs Cavi-Art merileväkaviaaria
1/2 sitruunan mehu
1 ruukku tuoretta tilliä
pieni nippu kevätsipulia (tai 1 ruukku ruohosipulia)
Kostutukseen:
vettä ja tilkka sitruunamehua
Kuorrutukseen:
1 prk smetanaa
1 rs maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl majoneesia
Koristeluun:
Vegiar-tahnaa
Cavi-Artia
Tilliä
Sitruunaviipaleita
Kevätsipulisilppua

Jaa resepti

Ohje

Vegiar on kasvisvaihtoehto mätitahnalle ja löytyy isommista kaupoista joko kyseisestä hyllystä tai vegehyllystä. Cavi-Art on merileväkaviaaria, joka löytyy niin ikään kaviaarihyllystä. Merileväkaviaaria on saatavilla muunkin merkkisenä, mutta niiden laadussa on eroja. Jos et omista leipävuokaa, kakun voi myös koota oikein päin suoraan tarjottimelle. Jos haluat vegaanisen kakun, käytä maitotuotteiden tilalla vastaavia kaura- tai soijapohjaisia tuotteita ja vaihda majoneesi vegaaniseen.

Valmistusohjeet:

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois (ja tee niistä esim. krutonkeja). Ota mukiin tai kippoon kylmää vettä ja sekoita siihen tilkka sitruunamehua.

Notkista tuorejuusto kulhossa sekoittamalla sitä lusikalla tai sähkövatkaimella. Silppua kevätsipuli ja revi tilli pieneksi silpuksi ja lisää ne kulhoon. Lisää sekaan smetana, majoneesi, Vegiar ja Cavi-Art. Purista vielä sitruunamehu kulhoon ja sekoita hyvin. Maistele ja lisää tarpeen mukaan ainesosia jos jokin maistuu liian vähän.

Vuoraa leipävuoka kelmulla ja laita sen pohjalle ensimmäinen kerros (3 kpl) leipiä. Levitä niiden päälle kauttaaltaan pullasutia apuna käyttäen sitruunamehulla maustettua vettä, ei liikaa. Levitä sitten 1/3 täytteestä leipien päälle, tasoita käyttäen lusikkaa ja voiveistä. Laita taas kerros leipiä, kostuta ja levitä 1/3 täytteestä. Laita taas kerros leipiä, kostuta ja levitä loput täytteet. Laita viimeinen kerros leipiä, kostuta ja päällystä kelmulla.

Kuorrutuksen voi tehdä myös heti, mutta parhaan tuloksen saat, kun annat kakun tekeytyä kelmun ja kevyen painon alla yön yli jääkaapissa ja kuorrutat vasta sitten.

Kuorrutusta varten notkista taas tuorejuustoa ensin ja sitten sekoita sen kanssa smetana ja majoneesi. Kumoa kakku leipävuokasta tarjoiluvadille ja kuorruta kauttaaltaan. Koristele tillillä, Vegiarilla, Cavi-Artilla, kevätsipulisilpulla ja sitruunaviipaleilla. Anna mielellään tekeytyä vielä jääkaapissa ainakin pari tuntia ennen tarjoilua. Koristeeksi sopii hyvin myös "porkkanalohi" eli porkkala.

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 0 Savulohilevite
  • 0 0 Vegekinkku-voileipäkakku
  • 7 7 Kalaisa voileipäkakku
  • 2 1 Herkullinen kasvisvoileipäkakku
  • 3 0 Sardiinileivät
  • 46 15 Voileipäkakku - Lohi

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään