Opiskelijan omeletti

Reseptiä katsottu 2 634 kertaa
1 annosta | Valmistusaika Alle 15 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
3 kpl Kananmuna
0,25 dl Maito
0,5 tl Suola
1 dl Herne/maissi/paprika mix
Paistoon öljy / voi

Ohjeet

Riko kananmunat kulhoon ja sekoita rakenne rikki.

Lisää munien joukkoon maito ja suola ja sekoita sopivasti. Ei tarvitse vatkata. 

Sulata pannulla pieni määrä voita, tai lämmitä öljyä. Panu saa olla melko lämmin.

Kaada muna-maito massa pannulle. Älä hämmennä! Voit työntää varovasti massaa pannun reunoilta keskemmälle, mutta varo ettei omelettiin tule reikiä.

Kypsennä muutama minuutti, kunnes massa on päältä hieman jähmettynyt. Jos teit hyvän massan,  niin omeletti pitäisi saada varovasti käännettyä ympäri, jotta toinenkin puoli kypsyy. Jos kääntäessä näyttää siltä, että omeletti menee rikki, niin lopeta kääntäminen ja kypsennä omeletti kypsäksi miedolla lämmöllä siten päin, kun se pannulla alun perin oli.

Sillä välin, kun omeletti kypsyy, niin voit laittaa herne/maissi/paprikan mikroon tai keittää sen pussin ohjeen mukaan. Tuntumalla tulee hyvä.

 

Liuta puolet omeletista pannulla lautaselle. Kaada herne/maissi/paprika omeletin keskelle. Kippaa toinen puoli (pannun pääällä) kerrokseksi täytteen päälle.

Nauti lämpimänä. 

 


Kommentit

Herkkushuu
Annos on halpa (<1€) ja nopea (<10min) eli kaikkea opiskelijalle. Melko helppokin se on, vailka ensimmäinen yritys voi mennä mönkään. Eikä maussa mielestäni ole moittimista! Vaikka tietysti tätä voi maustaa mieleisekseen ja täytettä muokata.