Kurkku-lime granita 9.12.2017

1 annosta 6 - 12 h

Raaka-aineet

n.1 kpl kurkku
n.5 kpl lime
n.1 dl sokerilientä

Jaa resepti

Ohje

Valmista ensin sokeriliemi, kannattaa tehdä vähän enemmän kerralla, voit käyttää sitä jälkiruokiin, juomiin yms. Sokeriliemi: sekoita yhtä suuri määrä sokeria ja vettä kattilassa, anna keittyä miedolla lämmöllä muutama minuutti jotta sokeri sulaa hyvin- jäähdytä ja pullota/tölkitä jos et heti käytä. 

Pese kurkku hyvin. Laita viipaleina kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Voit myös käyttää mehustinta, monitoimikonetta tai raastaa, itse käytin nyt sauvasekoitinta. Laita harsoliinaan ja puristele hyvin kaikki mehut. 

Purista limen mehut. Sekoita kaikki aineet keskenään ja laita laakeaan kulhoon- pakasta. Käy aina tunnin välein raapimassa massaa kunnes kiteytyy granitaksi. Riippuu määristä ja kulhosta kauanko tässä menee, tarkoitus on laittaa vuokaan vain noin sentin ohuinen kerros. Kun granita on valmista voit siirtää sen pakastusrasiaan ja käyttää sieltä jälkiruokiin tai vaikka drinkkeihin.

Sain itse kurkusta noin 3,5dl nestettä ja limeteistä 1,5dl. Tässä kuten kaikessa muussakin kannattaa ottaa lusikka käteen ja maistella jotta saa itselleen sopivat mittasuhteet makeuden ja kirpeyden suhteen. 

Tarjoilin granitan marinoitujen mansikoiden kera (joukossa oli sokerilientä, chiliä ja sitruunalikööriä) sekä vaahtokarkkikakun kanssa. Erittäin raikas kokonaisuus, ehkä parempi kesälle mutta meillä oli meksikolais-iltamat joten piti saada Meksikon lipun värit jälkiruokaan josta tämä idea syttyi...

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 5 8 Taskuvenuksen Tervehdys 2

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Taskuvenus
Seuraavaksi teen drinkin tästä granitasta, hieman kirkasta ja vissyä joukkoon ja eikun nauttimaan!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään