Tuliset Kanansiivet + Dippi

Reseptiä katsottu 4 032 kertaa
1 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
Mausteseos:
suolaa
tomusokeria
paprikajauhetta
kurkumaa
valkopippuria
tomaattipyreetä
auringonkukkaöljyä
Kana:
500 g kanansiipiiä
Lisämauste:
Kuivattuja Chilihiutaleita
Paiston jälkeen:
juoksevaa hunajaa
Dippi:
4 rkl turkkilaista jughurttia
½-1 rkl tomaattipyreetä

Ohjeet

Kuivamausteen sekoita oman makusi mukaan kulhossa. Lisää siihen tomaattipyreetä ja öljyä. Itselläni marinadista tulee tahnamainen, joka tarttuu hyvin siipiin ja ei ole liian vetinen. 

Lisää kulhoon siivet, jotka olet huuhtonut kylmällä vedellä ja kuivannut hyvin. Sekoita kädellä ja hiero tahna kauttaaltaan siipiin. Lisää puolet haluamastasi chilin määrästä joukkoon nyt ja sekoita. Laita siivet pussiin. Sulje pussi hyvin, laskien mahdollisimman paljon ilmaa pois ennen sulkemista. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään 4 tunniksi tai paremmin 24 tunniksi. Marinointiaikaa ei ole laskettu valmistusaikaan, mutta marinadin tekeminen kyllä.

Ota siivet jääkaapista ½ tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön ja laita kulhoon. Esilämmitä uuni +250C asteeseen. Sekoita siipiin loput haluamastasi chilihiutaleista. 

Ota matala pelti ja laita sille leivinpaperia. Aseta siivet pellille vierekkäin, niin, että mikään ei ole päällekkäin. Suosittelen suoria rivejä, koska se helpotta toista työvaihetta myöhemmin.

Siivet uuniin keskitasolle. Paista 5 minuuttia ja pudota lämpö +200C asteeseen. Paista 15 minuuttia näin. Käännä siivet, laita takaisin uuniin, luukku kiinni ja sammuta uuni. Anna kypsyä vielä n. 5-8 minuuttia jälkilämmössä. Pastamisessa aikoja määrittelee siipien koko ja uunin tehokkuus. Kiertoilmauunissa 20 astetta vähemmän. 

Paiston aikana valmista dippi: sekoita kylmä jughurtti ja tomaattipyree hyvin keskenään ja laita tarjoiluastiaan.

Kun siivet ovat valmiit, ota uunista ja kaada juoksevaa hunajaa päälle.

Hyvää Ruokahalua!

FutoMaki

Helsinki 27.10.2017


Kommentit

FutoMaki
Kun tekee mieli tulista kanaa...

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.