9 491
9 491

"Hittipasta" Mk II.

4 annosta

Raaka-aineet

n. 500 g pastaa
1 rkl Oliiviöljyä
1 pussi Korpela kinkkusuikaleita
1 pussi Salami suikaleita
4 kpl Punaisia Jalapeñoja
4 kpl Valkosipulin kynsiä
4 henkilölle Pastaa (itse määritelvtävissä)
1 Puska Lehtipersiljaa
2 dl Pecorino Juustoa
2 tl Mustapippuria

Jaa resepti

Ohje

Höy, (Iso paistinpannu)

Idea tuli kun taannoin bongasin ns. hittireseptin, jossa oli pastaa, pecorino juustoa ja mustapippuria sekä voita. Ajattelin, että tuotahan voisi kokeilla, mutta lopulta... siis hyi.

Vastenmielisen helppo ja voillahan saa kaiken maistumaan jotenkin hyvältä, mutta päätin tapani mukaan viedä ajatusta eteenpäin ja ehkä hitusen terveellisempään suuntaan. Jätin siis voin pois kokonaan ja lisäskin aineksia, mutta vältin kuitenkin tomaattimurskaa, joka tekisi tästä muuten hyvin perinteisen pasta-annoksen. Tämä on melko nopea resepti, joten pistä vaan pasta kiehumaan.

Ainekset on jo hyvä silputa etukäteen sellaiseen muotoon kuin niitä tykkää syödä eli siis punainen chili (mitä lajiketta ikinä tykkääkään käyttää), valkosipuli ja persilja. Persilja lisätään vasta lopuksi.

Pistä kaikki lihasuikaleet oliiviöljyyn pannulle sekoittumaan. Laita sekaan myös chilit ja valkosipulit sekä mustapippuri, jotta maut pääsevät hyvin lihojen kanssa sekaisin. Kääntele kovalla lämmöllä hetken ja lisää sitten valmis pasta pannulle kaiken muun sekaan.

Lisää Pecorino juustoraaste sekaan ja sekoita hyvin, että sulaa tasaisesti. Lisää myös persilja tässä vaiheessa ja sekoita hyvin. Voit lisätä myös lorauksen pastan keitinvettä, koska ilman tomaattimurksaa tästä voi tulla kuivahkoa. Annos alkaa tässä vaiheessa olemaan valmis.

Lisää valmiiseen annokseen vielä pieni loraus laadukasta oliiviöljyä, raasta päälle ripaus Pecorino juustoa sekä ripaus tuoretta persiljaa mikäli sitä jäi jäljelle.

Samankaltaisia reseptejä

  • 55 13 Avokadopasta (myös kevyempänä)
  • 1 0 Texas Pasta
  • 15 2 Cacio e pepe
  • 3 1 Pasta alla Carbonara/Hiilenpolttajan pasta 4hlö
  • 2 1 Pasta alla carbonara
  • 0 0 Kermainen chorizopasta

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään