Inkivääri-ribsit

Reseptiä katsottu 4 619 kertaa
4 annosta | Valmistusaika 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
2 kpl Porsaan ribs-riviä
1 rkl oliiviöljyä
0,5 dl soijaa
1 rkl inkiväärimurskaa
2 rkl tummaa sokeria
0,5 dl korianterisilppua
Muutama mintunlehti
1 kpl chilipalko maun mukaan

Ohjeet

Tästä ohjeesta riittää neljälle runsas alkupala tai kahdelle pääruoka, jonka kanssa voi tarjoilla maun mukaan esim. lohkoperunoita, salaattia tai leipää.

Leikkaa porsaanluut yksittäisiksi kappaleiksi. Laita pannulle öljy kuumenemaan ja asettele luut tiuhaan riviin pannulle. Kyljellään tiuhaan aseteltuna luut mahtuvat juuri isolle paistinpannulle. Ruskista ensin muutama minuutti toista puolta, kunnes se saa väriä, ja käännä luut sitten.

Sekoita kupissa soija, inkivääri ja sokeri, ja kaada luiden päälle. Lisää vettä, kunnes luut juuri ja juuri peittyvät. Kypsennä niitä hiljaisella lämmöllä noin tunti, ja kypsennyksen loppuvaiheessa keitä neste kasaan niin, että se muodostaa kiiltävän glasuurin luiden päälle. 

Ripottele lopuksi pannulle luiden päälle yrttisilppu ja chiliä ohuiksi suikaleiksi leikattuna.


Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Kommentit

MerjaR
Alkuperäinen resepti Glazed gingery spareribs kirjasta Far eastern cookery on välillä muuntunut sisältämään esimerkiksi viskilorauksen keitinvedessä ja seesamiöljyä lisämausteena. Tämä versio sai vaikutteita ravintola Paksun ribseistä korianterin ja mintun sekä chilin muodossa. Nämä tarjoillaan nykyisin thaimaalaisen dippikastikkeen kanssa.