kolmen suklaan kakku 20.2.2016

Reseptiä katsottu 3 279 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
pohja
200 g wilhelmina keksejä
n 80 g voita
täytteet
2,5-3 kpl liivatetta
5 dl kermaa
125 g tummaa suklaata
125 g maitosuklaata
125 g valkosuklaata
500-600 g tuorejuustoa
2 rlk kahvi
2 rkl maitoa
1 dl sokeria
koristeluun
75 g tummaa suklaata ja valkosuklaata

Ohjeet

Murskaa keksit vaikkapa parin sisäkkäin olevan pakastuspussin sisällä lihanuijalla hakaten.

Sulata voi ja sekoita keksimuruun. Levitä seos vuoan pohjalle ja paista sitä 10-15 min/225 ast.  

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen, määrät vaihtelee hieman tuorejuuston määrän (ja lopulta vuoan) koon vuoksi.

Vaahdota kerma. Sulata tumma suklaa, maito- ja valkosuklaat erillisissä kulhoissa vesihauteessa.  

Sekoita tumma suklaa sekä kolmas osa sokerista yhteen rasialliseen tuorejuustoa. Kuumenna kahvi kiehuvaksi ja sulata kolmas osa liivatteesta, eli 0,75-1 kpl.

Kakku on sen parempi mitä vähemmän siihen käyttää liivatetta, mutta sen tulee tietenkin säilyä kakun muodossa. Sekoita suklaa-tuorejuustoseokseen. Nostele lopuksi joukkoon 1/3 kermavaahdosta. Levitä täyte vuokaan, tasoita pinta. Nosta pakastimeen siksi aikaa, kun teet maitosuklaatäytteen.  

Valmista maitosuklaatäyte samaan tapaan kuin edellinen täyte. Sekoita liivatteet kiehuvan kuumaan kahviin tai maitoon. Levitä täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka taas pakastimeen hetkeksi.  

Valmista vielä valkosuklaatäyte samaan tapaan. Sulata liivatteet maitoon. Anna valmiin kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.  

Koristelu: Sulata suklaat erillisissä kulhoissa mikrossa tai vesihauteessa. Levitä leivinpaperille ohueksi levyksi. Marmoroi valuttamalla toista suklaata ohuena raitana pinnalle ja sekoittamalla hiukan hammastikulla tai veitsenkärjellä. Anna jähmettyä jääkaapissa, leikkaa kolmioiksi. Koristele kakku suklaakolmioilla ja kaakaojauheella tomutetuilla suklaakakun tai -muffinssin paloilla.

 

ohje on muunnellen valion sivuilta kopiotu. 

 


Kommentit

Kodin hengetär

Pullantuoksuisia reseptejä ruoanlaitosta ja leipomisesta nauttivalle.