Paistetut muikut ja hernemuusi

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

500 g tuoreita, perattuja muikkuja
ruisjauhoja, mersuolaa
voita ja/tai öljyä paistamiseen
Hernemuusi
3 pss pakasteherneitä
1 sipuli
1 dl kermaa (tai kasvislientä)
100 g tuorejuustoa (maustamaton tai yrtti)
suolaa

Jaa resepti

Ohje

  1. Aloita valmistamalla herneet. Kuumenna kattilassa tilkka oliiviöljyä, ja kuullota siinä kuutioitu sipuli. Kun sipuli pehmenee, lisää herneet ja sekoittele hetki. Lisää neste, ja anna kiehahtaa nopeasti. Herneitä kannattaa sekoitella ja valvoa, ettei väri pääse tummumaan!
  2. Ota kattila liedeltä, ja aja herneet sileäksi sauvasekoittimella. Lisää tuorejuusto ja suola, ja tarkista maku. Jos rakenne tuntuu liian vetiseltä, voit nostaa kattilan takaisin kuumalle liedelle pikkuhetkeksi koko ajan sekoitellen. 
  3. Valmista lopuksi muikut. Kaada ruishauhoja lautaselle, ja sekoita jauhoihin merisuolaa myllystä. Pyörittele muikut jauhoseoksessa. Kuumenna pannussa voi tai voi-oliiviöljyseos, ja paista muikut pienissä erissä molemmin puolin. Huomaa, että pienet kalat kypsyvät nopeasti; nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että riittää, kun pinta saa kauniin värin! Voit tarjota muikkujen kanssa pöydässä sormisuolaa.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Macaroon
Tämä resepti korvaa vhh-perheessä perinteisen muikut&muusin! Makeahko ja herkullisen värikäs hernemuusi maistuu varmasti lapsillekin, ja sopii lisukkeeksi vaikka mihin; kokeile hernepyrettä vaikka ankanrinnan kaverina!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään