Caipirinha

1 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

0,5 kpl lime
4-6 cl Pitu cachaca / sokeriruokoviinaa
2-3 tl ruokosokeria
jäämurskaa

Jaa resepti

Ohje

Avuksesi tarvitset myös mielellään puunuijan (ks kuva) sekä jäämurskaimen, jääpalat eivät mielestäni tähän drinkkiin sovi.

Valitse mahdollisimman kypsä lime, pese ja kuivaa se hyvin ja pyörittele työtasoa vasten jotta mehu irtoaa helpommin. Puolita ja lohko puolikas ja lisää ne lasiin tai sheikkeriin mikäli haluat sekoittaa juoman siinä, itse tein suoraan lasiin.

Lisää sokeri ja survo puunuijalla limeteistä mehua sokerin kanssa sekaisin. Lisää viina ja sekoita hyvin, täytä lasi jäämurskalla. Koristele halutessasi. Pieni pilli tai sekoitustikku on tarpeen tälle juomalle myös.

Vaihtamalla sokeriruokoviinan vodkaan saat caipiroskan.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Taskuvenus
Lähes kymmenen vuotta sitten olin Brasiliassa, Porto de Galinhasissa jossa tutustuin tähän juomaan. Ostin sieltä Pitua jossa tuli puunuija mukana ja nyt jo maltoin korkata tuon Pitu-tölkin :D Niin oli taas hyvää että ajattelin tänne laittaa ohjeen vaikka se helppo onkin ja varmasti jo tänne laitettu mutta ehkä joku ei ole vielä maistanut ja tahtoo testata vaikka tuon caipiroskan kun en tiedä saako sokeriruokoviinaa täältä...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään