Halloween kurpitsakakku

Reseptiä katsottu 5 986 kertaa
10 annosta | Valmistusaika 2 - 3 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
200 g leivontamargariinia
200 g sokeria
3 kpl munia
130 g venhäjauhoja
50 g kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
5 dl kermaa
100 g vaniljatuorejuustoa
200 g tummaa suklaata
3 kpl liivatelehteä
½ dl kiehuvaa vettä
130 g valkosuklaata
oranssia ja vihreää elintarvikeväriä
mustaa sokerimassaa

Ohjeet

Pohja: Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne seokseen. Sekoita hyvin. Paista pohjaa 3D pallovuoassa tai 15-18cm halkaisijaltaan olevassa ympyrävuoassa 175 asteessa noin 50min. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä.

Täyte:Vaahdota 2dl kermaa. Lisää joukkoon 100g tuorejuustoa. Lisää joukkoon sulatettu ja jäähdytetty suklaa. Liota pehmitetyt liivatelehdet kiehuvaan veteen, anna jäähtyä hetki ja lisää täytteeseen.Täytä kakku ja anna hyytyä.Mikäli teet kakun tavalliseen kakkuvuokaan, leikkaa täytetty kakku hieman pallomaisemmaksi sahalaitaisella veitsellä.

Kuorrute:Vaahdota 3dl kermaa. Lisää joukkoon 100g tuorejuustoa ja sulatettu valkosuklaa. Värjää pieni osa kuorrutteesta vihreäksi ja loput oranssiksi. Kuorruta kakku oranssilla moussella. Laita vihreä kuorrute minigrip pussiin, leikkaa kulma auki ja pursottele kanta ym härpäkkeet kakun päälle.Kauli musta sokerimassa levyksi ja leikkaa siitä kasvot. Kiinnitä kasvot kakkuun vasta juuri ennen tarjoilua, sillä liivate reagoi sokerin kanssa helposti ja massa sulaa kakun pinnalle äkkiä. Jos haluat laittaa kasvot kakkuun kiinni jo edellisenä päivänä, jätä kuorrutteesta tuorejuusto pois (sisältää liivatetta).


Kommentit

Kakkumonsteri
Vaihekuvia ja mahdollisia tarkennuksia resepteihini löytyy enemmän blogista. Kysymyksiä ja kommentteja saa toki heitellä.