5 011
5 011

Rough Ruisburgerit salsalla

8 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

750 g Naudan jauhelihaa
1-2 pkt American pekonia
1-2 pkt Reikä ruisleipää tai jotain vastaavaa
1 pkt Oman juustosiivuja / cheddar, leivän väliin.
1 pussi n. 8kpl salottisipuleita, puolet menee salsaan
1 pussi Friseesalaattia, leivän väliin
6-7 kpl tomaattia, 4kpl menee salsaan loput leivän väliin
2 kpl suippopaprikaa, salsaan
5 kpl Chiliä, salsaan
2 kpl maustekurkkua, osa menee salsaan vaihtoehtoisesti voi laittaa jalapenoa.
1-2 dl Punaviiniä, piedemonte on hyvä.
Oliiviöljyä
1 kpl Valkosipuli
1 kpl kananmuna
juustokuminaa
smoked paprika jauhoa
suolaa
mustapippuria
timjamia
meiramia
1 kpl Limenmehu tai puolilimeä

Jaa resepti

Ohje

  1. Voit tehdä salsan edellisenä päivänä ja laittaa kylmään maustumaan eli, Pilko haluamasi kokoiseksi silpuksi n.5kpl banaanisalottisipuleita ja 5 kynttä valkosipulia johonkin kippoon, pilko paprikat ja chilit toiseen kippoon, pilko vielä oman maun mukaan maustekurkkua ja viipaloi loput burgerin väliin laitettavaksi. lorauta reilusti öljyä kuumaan kattilaan ja nakkele sipulit sinne freesaa hetki, laita paprikat ja chilit myös joukkoon anna pehmentyä ja sitten lisää n. 4 kpl tomaatteja joko kaltattuna tai vaan kannat poistettuna suosittelen näin ollen nyppimään keitellessä kuorirullat pois, sitten kaada n. 2 dl viiniä, lisää timjamia,meiramia ja pippuria, keittele kasaan laita lopussa sekaan maustekurkku silppu ja limenmehu tarkista suola, kun seos vaikuttaa siltä että pysyy burgerin välissä jäähdytä ja laita jääkaappiin odottamaan.
  2. revi salaatti sopiviksi, ja siivuta loput tomaatit. 
  3. Jauheliha taikina, hienonna loput banaanisalottisipulit kuullota jäähdytä nakkaa jauhelihan sekaan hienonna oman maunmukaan valkosipulinkynsiä nakkaa jauhelihan sekaan. Jos kaapista löytyy laita jotain 3 rkl bbq soosia, sitten lisää reilusti juustokuminaa, smoked paprikajauhetta, timjamia, sekä kananmuna. sekoita koko taikina käsin tiiviiksi massaksi ja pyörittele siitä sen verran ja sen kokosia pihvejä ku leivät ja syöjät vaativat. itse tein 8 pihviä tästä määrästä.
  4. Itsellä on 2 omaa lempitapaa laittaa lihat joko pekoni kylmään uuniin ja laita lämpö 200 astetta n.20min ja paistaa pihvit kuumalla pannulla oliiviöljyssä tai sitten laittaa pekoni kylmälle pannulle ja lämmittää pannu kuumaksi ja paistaa sitten pihvit pekonin rasvassa. Samaan aikaan joko lämmitä salsaa tai et, ja paahda ruisleipiä paahtimessa täydellä teholla.
  5. Kasaa Burgerit kaikkia lisukkeita hyödyntäen ja herkuttele. Muista juusto heti paahdonjälkeen tai pihvin päälle että sulaa.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 1 Kinkkupizza salsalla
  • 1 2 Pikaruokaa salsalla höystettynä
  • 7 2 Enchiladas omatekoisella salsalla
  • 4 4 Nakkileipä juustolla
  • 0 1 Kobran kyynel
  • 3 1 Kalapuikot

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään