Itujuttuja

Raaka-aineet

Jaa resepti

Ohje

Kokonaiset tattarinjyvät: Huuhtele jyvät huolellisesti ja liota niitä vedessä 10 min. Valuta ja täytä niillä alle puolet lasipurkista, jonka suu on vuorattu harsokankaalla. Aseta purkki esim. astiankuivauskaappiin 45 asteen kulmaan suu alaspäin. Sekoittele pari kertaa vuorokaudessa, ja vuorokauden tai parin kuluttua idut ovatkin valmiita. Säilytä jääkaapissa jos et käytä niitä kerralla. Käyttö: erinomaisia blendattuina tuorepuuroissa.

Auringonkukansiemenet: Huuhtele hyvin ja liota vedessä yön yli. Valuta ja täytä niillä alle puolet lasipurkista, jonka suu on vuorattu harsolla. Toimi kuten tattarien kanssa, ravistele purkkia välillä ja syö valmiit idut melko nopesti. Käyttö: Salaattiin, puuroksi, leivän päälle...

Seesaminsiemenet: Toimi kuten edellä. Liotusaika: 5-8 h. Itämisaika: (siemeniin ilmestyy mustat pisteet, jos käytät mustia siemeniä niin mitään havaittavaa ei tapahdu)1/2 - 1 vrk. Käyttö: Tuorepuurot ym.

Mung-pavut: Toimi kuten edellä, liota yön yli ja idätä 2 vrk. Huom: huuhtele idätyksen aikana 2-3 kertaa vuorokaudessa! Kylvetä, jotta saat siemenkuoret seulottua. Idut säilyvät jääkaapissa 2-3 vrk. Voit laittaa isut idätyksen lopuksi pariksi tunniksi aurinkoon, jotta ne muodostavat lehtivihreää. Jos idätät siivilässä painon alla, iduista tulee paksumpia ja rapeampia. Käyttö: vokit, salaatit, leivän päälle.

Sinimailasen siemenet: Toimi kuten mung-pavun kanssa, mutta liota vain 4-6 h ja idätys voi kestää 4-6 päivää. Huuhdo 2-3 kertaa päivässä ja jätä lopuksi pariksi tunniksi aurinkoon. Valmiit idut säilyvät jääkaapissa noin viikon.

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään