Karibialainen luumupiirakka

Raaka-aineet

pohja
300 g erikoisvehnäjauhoja
100 g tomusokeria
150 g voita
1 kananmuna
2 tl kanelia
karamellisoidut luumut
8 pienehköä tuoretta luumua
0,5 dl tummaa ruokokidesokeria
2 rkl voita
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 kanelitanko
kookostäyte
6 keltuaista
400 g kookosmaitoa ( ei kevytversiota)
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl vaaleaa rommia
0,5 dl kuohukermaa

Jaa resepti

Ohje

Pohja:

Nypi pehmennyt voi, sokeri ja jauhot joihin on sekoitettu kaneli, hienoksi muruseokseksi, jossa ei saa olla yhtään paakkuja. Lisää kananmuna muruseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele käsissä taikinasta pallo.  Kääri taikinapallo kelmuun ja siirrä jääkaappiin vetäytymään noin puoleksi tunniksi. 

Karamellisoidut luumut: 

Pese luumut hyvin ja poista kivet ja kannat. Leikkaa luumut pitkittäin ainakin kuuteen tai kahdeksaan osaan riippuen luumun koosta. Kuumenna kattilassa sokeri ja lisää voi, pienityt luumut, mustapippuri ja kanelitanko. Sekoittele seosta, niin, että luumut pehmenevät ja saavat hieman väriä. Älä keitä luumuja liian pehmeiksi, vaan ne saavat olla hiukan napakoita. Ota sitten kattila pois levyltä. Poista seoksesta kanelitanko. Jätä sivuun odottelemaan.

Kookostäyte: 

Erottele keltuaiset varovasti valkuaisista. Sekoita keltuaiset ja kookosmaito. Lisää joukkoon rommi, vaniljasokeri ja kerma. Sekoita.

Tekovaiheet:  

1.      Valmista ensin murotaikinapohja. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2.      Pohjan vetäytyessä jääkaapissa valmista karamellisoidut luumut.

3.      Ota taikinapallo jääkaapista ja kauli se noin 2,5-3 mm:n paksuiseksi levyksi. Laita vuokaan leivinpaperi, joka voidellaan.  Vuoraa piirakkavuoka ( irtopohjavuoka) n. 28 cm halkaisijaltaan taikinalevyllä. Taputtele taikina varovasti vuokaa ja leikkaa ylimääräinen taikina reunoilta pois.  Suojaa reunat foliolla esipaiston ajaksi, jotta reuna pysyy kasassa.  Esipaista pohjaa noin 10-12 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes se on saanut hieman väriä.

4.      Valmista esipaiston aika kookostäyte.

5.      Kun pohja on esipaistunut, ota se uunista. Jäähdytä uuni noin 120 asteiseksi.

6.      Levitä luumuseos pohjan päälle  ja kaada päällimmäiseksi kookostäyte. Jätä vähän varaa, ettei täyte tule ihan ylös reunaan asti. Täytettä saattaa jäädä vähän yli, jos vuoka on pienempi kuin 28cm.

7.      Paista sitten lopuksi piirakkaa uunin alatasolla niin, että täyte on hyytynyt. Paistoaika riippuu pitkälti uunista. Minun uunissa vei lähes tunnin, kunnes täyte oli hyytynyt. Paiston loppuvaiheessa voit nostaa uunin lämpötilaa maksimissaan 175 astetta, jotta täyte saa vähän kaunista väriä pintaan.  Ota piirakka uunista.

 

8.      Anna jäähtyä kunnolla ja siirrä tarjoiltavaksi. Koristele halutessasi tuoreilla luumuviipaleilla ja kookoshiutaleilla. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 4 Twix-piirakka
  • 2 0 Karibialainen kanakastike
  • 2 0 Herkkuluumukakku
  • 12 4 Pehmoinen luumupiirakka
  • 5 5 Päärynäinen viettelys
  • 7 0 Maidoton, munaton, gluteeniton suklaakakku

Kommentit

Rommirusina1
Tämä resepti on täysin omaa käsialaa, jolla osallistuin Kotilieden leivontakilpailuun nyt joulukuussa 2013.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään