Kukkoa viinissä helposti

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

1 pkt broilerinfileitä
1/2 pkt pekonia
1 purjo
1 prk herkkusieniä
riisiä
suolaa
mustapippuria
voita tai ruokaöljyä
kanafondia
3,5 dl punaviiniä
laakerinlehtiä
timjamia
maissitärkkelystä
valkosipulia

Jaa resepti

Ohje

1. Keitä riisiä pakkauksen ohjeiden mukaan.

2. Leikkaa broilerinfileet noin 1 cm leveiksi suikaleiksi poikittaissuuntaan. Lisää broilerisuikaleisiin mausteeksi 1 tl suolaa ja ½ tl mustapippuria. Leikkaa ½ pkt pekonia sentin levyisiksi viipaleiksi. Kuori 2 valkosipulinkynttä ja leikkaa hienoksi. Leikkaa purjon vaalea osa reiluiksi suikaleiksi ja huuhtele suikaleet huolellisesti siivilässä. Kaada neste herkkusienistä ja leikkaa sienet halutessasi pieniksi paloiksi.

3. Kuumenna padassa 1 rkl ruokaöljyä tai voita. Ruskista broilerisuikaleet kauniin kullanruskeiksi. Lisää vielä pekoni, valkosipuli, purjo ja herkkusienet ja kuullota minuutti. Lisää pataan vielä 3½ dl punaviiniä ja 1 dl vettä. Lisää 2 rkl kanafondia, 3 laakerinlehteä ja 1 tl timjamia. 

4. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia. Sekoita 2 tl maissitärkkelystä tilkkaan vettä ja kaada seos pataan. Keitä miedolla lämmöllä 3 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoile riisin tai keitettyjen perunoiden kera. 

Haluatko tehdä arjestasi helpomman ja monipuolisemman? Voit saada tämän ja monta muuta reseptiä tarvittavine raaka-aineineen suoraan kotiovellesi tuotuna! Helpompi arki on vain klikkauksen päässä: kotikokki.net/ruokakassi.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 2 Munsterkanaa viinissä haudutettuna
  • 3 3 SuppiloSoosi helposti
  • 11 11 Lipeäkala ja Valkokastike helposti
  • 3 1 Kanankoivet viinissä
  • 5 10 Armas, possua viinissä
  • 7 1 Broileria helposti

Kommentit

Mr.Ruokakassi
Punaviini tekee ruoasta ihanan täyteläisen!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään