4 744
4 744

Quiche, pohja

6 annosta

Raaka-aineet

150 g vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
(hyppysellinen sokeria)
120 g kylmää voita
4-4,5 rkl kylmää vettä

Jaa resepti

Ohje

Pilko voi veitsellä pieniksi kuutioiksi. Laita kaikki ainekset isoon kulhoon ja nypi nopeasti sormenpäillä kunnes voi-jauhoklöntit ovat kaurahiutaleen suuruusluokkaa. Ei siis tarvitse vielä sekoittaa perusteellisesti.

Lisää vesi. Sekoita pikaisesti toisella kädellä ja kokoa taikina kasaan.

Nosta taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Ota käsittelyyn kerralla kourallinen taikinaa – n. ½ dl. Hieraise taikinamöykky lättänäksi kämmenellä (kämmenen päkiällä, ei kouran pohjalla) jauhotettua leivinpöytää myöten. Tässä jauhot ja rasva sekoittuvat. Jatka möykky kerrallaan. Kokoa hierottu taikina palloksi. Voit ripotella pintaan vielä vähän jauhoja. Kääri voipaperiin ja jäähdytä pari tuntia jääkaapissa tai pistä pakkaseen.

Leivonta

Läsäytä kovettunut pallo jauhotetulle leivinpöydälle. Litistä hieman ja ripottele jauhoja päälle. Kauli piirakkavuokasi kokoiseksi. Annoksen pitäisi riittää reilusti 20-23 cm leveään vuokaan. 25-28 cm vuokaan voi varata puolta suuremman (ei 2 kertaa) taikinan. Tarkkaan venyttelemällä normaaliannoskin saattaa riittää 25 cm vuokaan. Jos paikkailet taikinaa, kostuta paikkausreunat kylmällä vedellä, niin taikina tarttuu paremmin.

Lätkäise kaulittu taikina vuokaan.

Useisiin paistoksiin sopii osittain etukäteen kypsennetty pohja:

Laita vuokaan alumiinifolio tms. tukemaan tyhjää pohjaa, jotteivät sen reunat sortuile ja pohja kohoile. Paista pohjaa 8-9 minuuttia 200-asteisessa uunissa eli kunnes pohja alkaa kovettua. Ota uunista, poista tuki, näkkää pohjaa haarukalla ja paista vielä 2-3 minuuttia eli kunnes pohja alkaa saada väriä (ei kuitenkaan kypsäksi).

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

quid
Suosittelen tekemään kaksin- tai kolminkertaisen annoksen ja pakastamaan, syntyy samalla vaivalla. Sopii sekä suolaisiin että makeisiin piirakoihin (pohjaan voi lisätä halutessa ruokalusikallisen sokeria).

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään