SUKLAAMOUSSEKAKKU

10 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

3 kpl kananmunaa
250 g hienosokeria
6 rkl kylmää vettä
110 g puolikarkeita vehnäjauhoja
25 g cocoajauhetta
1 tl leivinjauhetta
ganache:
3 dl Kermaa
225 g tummaa suklaata, muruina
Koristeluun:
tummaa suklaata
kookoshiutaleita

Jaa resepti

Ohje

1. Varaa itsellesi 2 kpl noin 20 cm pitkaa leipävuokaa. Voitele hyvin ja laita vuoat pakkaseen.

2. Kuumenna uuni 190 asteeseen (kiertoilma 170).

3. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Lisää sokeri keltuaisten joukkoon ja vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia. Lisää joukkoon vesi kokoajan vatkaten ja jatka vatkaamista 10 min. kunnes seos on valkeaa ja oikein kuohkeaa. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja cocoapulveri. Siivilöi jauhoseos sokeri-keltuaisvaahtoon varovasti lusikalla nostellen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahto taikinaan varoen, jotta taikina pysyy mahdollisimman kuohkeana...siis sekoittele mahdollisimman vähän.

4. Ota vuoat pois pakkasesta ja voitele vielä toistamiseen. Jaa taikina vuokiin ja paista 30 min. Kaada kakut ritilän päälle jäähtymään.

5. Tällä välin valmista ganache. Laita kerma kattilaan ja kuumenna vähän vaille kiehuvaksi. Ota kattila pois levyltä ja sekoita suklaa joukkoon. Jatka sekoittamista, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada seos kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes saat pursotettavan vaahdon... tämä kestää noin 10 min. joten älä hikeenny, vaan jatka vatkaamista :) Varo kuitenkin ylivatkaamista, käyttäytyy samoin kuin kerma!

6. Levitä jäähtyneelle kakulle ganachea ja aseta toinen kakku päälle. Levitä ganche kakun päälle, sivuille ja päätyihin. Laita loppu ganache pursotinpussiin ja tee kakun päälle koristeita (nämä minun tekemät näyttävät jokseenkin hirveiltä, kun ehtivät sulaa kuumassa keittiössä :D). Painele kakun reunoille ja päätyihin kookoshiutaleita.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään