Croissantit

Reseptiä katsottu 78 749 kertaa
12 annosta | Valmistusaika yli 24 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
taikina
250 g kylmää voita
5 dl vehnäjauhoja
2 dl kylmää maitoa
1 tl tuorehiivaa
ripaus suolaa
voitelu
1 kananmuna

Ohjeet

Nypi kolmasosa voista vehnäjauhojen kanssa. 

Liuota hiiva maitoon ja sekoita neste sekä suola jauhoihin. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia. 

Kumoa tuorekelmupalan päälle ja paina taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Taita kelmunreunat taikinan päälle ja pakasta 30 minuuttia.

Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle. Kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 30 x 45 cm). Viipaloi loput kylmästä voista ohuiksi levyiksi ja asettele taikinan päälle 2/3 taikinan pinnasta leveyssuunnassa. Jätä reunoista noin 1 cm paljaaksi. Taita taikinan paljas reuna (1/3) keskelle ja taita vielä kertaalleen niin että voikerrokset ovat taikinan sisällä. Nyt taikina on kolmessa kerroksessa. Painele saumat umpeen. Kauli taikina taas suureksi suorakaiteeksi ja taittele 3 kerrokseen. Kääri tuorekelmuun ja pakasta 20 minuuttia.Toista kauliminen ja taittelu vielä 4-6 kertaa ja pakasta taikina aina kertojen välillä. Pakastus auttaa taikinan lehtevyyteen.

Viimeisen taittelun jälkeen kauli taikina levyksi ja leikkaa siitä veitsellä kolmioita. Viillä kolmioiden kantaan noin 4 cm pitkä viilto ja rullaa kolmiot sarviksi leveästä päästä alkaen. Kolmiot saavat olla melko pitkiä jotta croissanteihin tulee monta "kerrosta". Säilytä croissantit jääkaapissa paistoon asti. Voit paistaa ne heti tai esim seuraavana päivänä. Ennen paistamista nostata croissantteja uunipellillä n. 30 minuuttia ja voitele ne kananmunalla. Paista uunin keskitasossa 250 °C:ssa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä ja tarjoile tuoreena.


Kommentit

vanilliini
Pakastelu vei useita tunteja, mutta lopputulos oli yllättävänkin hyvä. Pääsee uudestaankin meidän tarjoilupöytään. Ohje löytyi täältä http://yummy-baker.blogspot.com blogista.