31 273
31 273

Leivonnaisten pakastusohjeita

yli 24 h

Raaka-aineet

Jaa resepti

Ohje

Kaikkia leivonnaisia voidaan pakastaa. Sulatettuina ne ovat tuoreen veroisia.

Leivonnaiset pakastetaan yleensä valmiiksi paistettuina. Wienerleivät ja pikkuleivät sekä voitaikinat voidaan pakastaa paistamattomina. Sulata voitaikina ennen leipomista hitaasti jääkaapissa.

Pakasta kaikki leivonnaiset heti, kun ne on kunnolla jäähtyneet.

Pane yhteen pakkaukseen vain kerralla tarvittava annos. Esim. kakut voi pakastaa kokonaisina, puolikkaina, neljään osaan leikattuna tai viipaleina.

Tortut ja piirakat leikataan kerralla tarvittaviin annoksiin, jotka pakastetaan ilman käärettä esim. tarjottimella. Jäätyneet piirakkapalat on helppo kääriä pakastepakkauksiin.

Myös valmiita täytekakkuja voidaan pakastaa. Laita täytekakku pakasteeseen ensin ilman käärettä. Kun kakku on pakastunut, se on helppo siirtää pakastefoliolla vuorattuun kakkulaatikkoon. Sulata täytekakku jääkaapissa. Sulamisaika on koosta riippuen noin 1 vrk.

Kaikki pakastepakkausmateriaalit sopivat leivonnaisten pakastamiseen, joten jokainen voi valita kätevämmän erityyppisille leivonnaisille.

Merkitse tuote ja pakastamispäivämäärä pakkaukseen.

Sulata leivonnaiset huoneenlämmössä pakkauksessaan. Pullat ja piirakat voidaan sulattaa myös uunissa 150 asteessa folioon käärittynä. Käytä uunissa sulatetut leivonnaiset välittömästi, koska ne kuivuvat nopeammin.

Sulamisaikoja:                       huoneenlämmössä                                       uunissa

pitkot                                          1-2 tuntia                                                         noin 30 min.

pikkupullat                                20-30 min                                                        10-15 min

kakut kokonaisina                   1-2 tuntia

kakut viipaleina                        15 min

pikkuleivät                                 5-10 min

Kaikki leivonnaiset säilyvät hyvinä noin 6 kk. Täytekakun säilyvyys on 1-2 kk.

Vaikka leivonnaiset säilyvät hyvin, ei kuitenkaan kannata pyrkiä liian pitkiin säilytysaikoihin. On parempi pakastaa kerralla vain 2-3 kk tarve ja huolehtia siitä, että varasto kiertää. Pitkäaikainen pakastaminen tulee suhteessa kalliimmaksikin.

Kommentit

AIMATO
Joskus on parempi tehdä leivonnaisia etukäteen ja pakastaa ne myöhempään käyttöön.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään