11 312
11 312

Itämaisia mausteita 2

Raaka-aineet

Jaa resepti

Ohje

Garam Masala: Intialainen mausteseos, jossa on kardemummaa, kuminaa, muskottipähkinää ja neilikkaa. Seosta on kuumennettava kuivana kuumassa pannussa ennenkuin mausteet pääsevät parhaiten esiin. Sopii liha-, kala-, kana-, kasvis- ja riisiruokiin. 

Chilijauhe: Eri vahvuuksiaja monasti on sekoitus jossa on cayennepippuria, kuminaa, valkosipulia tai meiramia. Maku on voimakas ja pistävä. Käytetään grillikastikkeisiin, chili con carneen ja vaikka paistettuihin perunoihin.

Pepper soup mausteseos: Sisältää anista, anispippuria, neilikkaa, korianterinsiementä, kuminaa, maustepippuria, inkivääriä, tamarinpalkoa ja fenkolinsiementä. Sopii liharuokiin.

Ogbono: Mangokasvin siemen joka kuivataan ja jauhetaan. Tulinen mauste jota käytetään sakeutumisaineena liha- ja kalakeitoissa.

Kumina: Siemeniä joita käytetään kaaliruoissa, leivissä ja juustoissa. Voimakkain maku irtoaa kun siemeniä liottaa 10-15 min kuumassa vedessä ennen taikinaan tai ruokaan laittamista. Jauhettuna monissa intialaisissa mausteseoksissa. Siemeniä voi pureskella ja se lisää ruokahalua ja joudutttaa ruoan sulamista.

Kaneli: Kanelipuun rullalle kiertynyttä kuorta jauhetaan aromikkaaksi mausteeksi ruokiin ja leivonnaisiin. Sopii hyvin moniin jälkiruokiin, juomiin, mausteliemiin ja marinadeihin. Erityisen hyviin keitettyyn riisiin. Edistää ruoansulatusta erityisesti kasvissyöjillä.

Machi Masala: Intialainen mausteseos jossa on timjamia, kurkumaa ja kanelia. Käytetään yksinomaan kalan marinointiin.

Tuore korianteri: Käytetään lähes kaikissa intialaisissa ruoissa, eniten curryruokalajeissa. Lehdet muistuttavat persiljaa ja sitä kutsutaankin kiinalaiseksi tai japanilaiseksi persiljaksi.

Taspata: Intialaisen ruoanvalmistuksen tavallisin yrttimauste.

Amtiur: Tehdään kuivatuista, raaoista mangoista, jotka jauhetaan hienoksi jauheeksi. On yleinen sitruunan asemasta käytetty mauste.

Sumakki: Happaman makuinen mauste jota ripotellaan valmiin ruoan päälle, kuten kebabiin, riisiin ja salaattiin.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

AIMATO
Monenlaisia mausteita etnisiin ruokiin.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään