11 662
11 662

Parsakaalia kiinalaisittain

2 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

1 kpl parsakaali
1 kynsi valkosipulia (kiinalainen valkosipuli)
mausteet
suolaa

Jaa resepti

Ohje

Ota parsakaali eteesi. Tästä parsakaalista syö kahteen otteeseen ainakin kaksi ihmistä. Ensimmäisellä kerralla voit käyttää nuput, toisella varren. Eli, leikkaa nuppujen varret niin että yhden koko on n. peukalon pään kokoinen (se mistä se kynsi alkaa). Yritä leikata ne mahdollisimman saman kokoisiksi.

Tämän jälkeen otat yhden (1) kiinalaisen yksikyntisen valkosipulin. Kuorit, puolitat ja viipaloit. Älä missään tapauksessa murskaa tai tee haketta. Suht suuria viipaleita saa olla.

 

Kuumenna wok erittäin kuumaksi. Öljyn tulisi liikehtiä melko voimakkaasti kun pannu on valmis. Rypsiöljyä saa laittaa melko paljon siis. Kun laitat Parsan ja valkosipulin yhtä aikaa pannulle, tulee sinun hämmentää ja heitellä kovasti, käytät siten wokin koko pinta-ala hyväksesi. Lisää suola.

Paistoaika riippuu aina määrästä, mutta muutama (3-7) minuuttia riittää, niin että parsa vaihtaa väriä vain vähän.

On tarkoitus, että parsakaali näyttää, tuoksuu ja maistuu hyvältä. Suutuntumaa on! Parsakaalesi pitäisi olla rapsakkaa ja herkullista.

Samankaltaisia reseptejä

  • 7 1 Nopea kananmunaruoka kiinalaisittain
  • 3 2 Parsakaalia ja possunsisäfilettä
  • 2 2 Lihaa & vihanneksia kiinalaisittain
  • 3 3 Parsakaalia kuorrutteella
  • 9 2 Kanaa kiinalaisittain
  • 6 4 Kanaa valkosipulikastikkeessa kiinalaisittain

Kommentit

Psii207
Ensimmäisillä kerroilla ei välttämättä onnistu lähellekään. Mutta onnistuessaan, se on mitä mainioin lisuke. Muistat vain että pannun tulee olla erittäin kuuma, paisoajan lyhyt ja homman pitää pysyä yksinkertaisena. Älä lisää mitään muita mausteita kuin suola ja valkosipuli. Tai voit, mutta ei se ole enää kiinalaista.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään