17 702
17 702

Kylmäsavupororulla

Raaka-aineet

1 ps fazer rullarieska
200 g kylmäsavupororouhetta
200 g tuorejuusto, esim. pippuri tai yrtti
2 rkl creme fraiche
1 ps salaattia
basilikaa
persiljaa

Jaa resepti

Ohje

Sekoita ensimmäiseksi kylmäsavuporo, tuorejuusto, creme fraiché ja silputut yrtit. Lisäämällä Creme fraichea voit helposti muuttaa seoksen paksuutta, jotta sen levittäminen olisi helpompaa. Laita rieskalevy poikittain sitä isomman folion päälle. Levitä seos sitten tasaisesti rieskalle reunoja myöten ja laita rieskalle yksi tai kaksi salaatinlehteä. 

Täytteiden levityksen jälkeen rieska pitää rullata varovasti. Rullaa rieskaa siis pitkältä sivulta, ja yritä tehdä alusta mahdollisimman tiivis, jotta rulla pysyy paremmin kasassa. Älä purista rullatessa liikaa, jotta täytteet pysyvät sisällä.

Sitten kun rieska on rullattu, kääri se alla olleeseen folioon ja laita jääkaappiin. Anna rullien jäähtyä jääkaapissa mielellään tunti tai yli. Kun rullat ovat jäähtyneet tarpeeksi, avaa foliopaketit ja leikkaa mahdolliset tyhjät päädyt pois. Töki sitten hammastikkuja/coctailtikkuja rulliin noin 2cm päähän toisistaan, riippuen kuinka paksuja viipaleista haluat. Sitten leikkaa hyvin terävällä veitsellä varovasti tikkujen välistä, ja siirrä palat tarjoiluastialle tikkuineen. Koristele tarjoiluastia esimerkiksi persiljalla.

Yhdessä rullarieskapussissa on seitsemän rieskaa, ja jokaisesta rieskasta tulee noin 7-8 rullaviipaletta.  Riippuen tilaisuudesta ja siitä kuinka monta palaa varaa henkilöä kohti, tästä riittää noin 10-20 ihmiselle.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään