MAISTUVA LIHAPULLAKASTIKE JA SPAGHETTI

Reseptiä katsottu 8 737 kertaa
6 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
Lihapullat
400 g naudan paistijauhelihaa
1 pss ranskalaista sipulikeittoa
1 kpl kananmuna
0,5 dl korppujauhoja
1,5 dl vettä
grillausmaustetta
paprikamaustetta
Kastike
1 pkt Rainbow ruskeakastike
1,7-1,8 l vettä
2 kpl Knorr Fond du Chef- annoskuutioita ( paketissa on 4 kpl )
ketsuppia
Spagetti
1 kg spagettia

Ohjeet

Aloita ruoan valmistaminen lihapullista koska niiden tekemisessä menee eniten aikaa.

Laita ensin uuni lämpeämään 225 asteeseen.

Laita kulhoon sipulikeittoainekset, korppujauhot ja vesi ja sekoita puukauhalla keskenään. Anna turvota ja tekeytyä n. 5 minuuttia. Tämän jälkeen lisää, samaan kulhoon jossa sipulikeitto-korppujauho-vesiseos on, 400 g naudan paistijauhelihaa ja kananmuna ja vaivaa käsin kaikki ainekset sekaisin. Tämän jälkeen voit lisätä mausteita taikinaan mielesi mukaan ja vaivaa taas kaikki sekaisin keskenään. Itse käytin paprikamaustetta ja grillimaustetta. Pyörittele sitten vedellä kostutetuin käsin taikinasta lihapullia ja laita pullat uunipellille jossa on leivinpaperi. Paista 225 ˚C 15-20 minuuttia. 

Sillä aikaa kun lihapullat kypsyvät uunissa, laita kattilaan kylmää vettä n. 1.7-1.8 dl ettei kastikkeesta tule liian löysää. Vettä voi aina lisätä mutta pois sitä ei saa :)

Laita vesikattila levylle ja sekoita kastikeaines-pussit ( kaikki paketissa olevat ) veteen vispilää käyttäen ettei jää "möykkyjä". Anna levyn olla kuumalla että vesi-kastikeseos alkaa kuumenemaan ja sekoittele melkein koko ajan ettei pala pohjaan. Kun vesi alkaa kiehumaan, pienennä levyn kuumuutta ja sekoittele. Lisää 2 kpl Knorr:in Fond du Chef-fondia kastikkeen joukkoon ja ketsuppia mieleisesi määrä. Anna porista hiljalleen levyllä.

Kun lihapullat ovat valmiita, ota ne pois uunista ja tiputtele kauhan avulla varovasti kastikkeen sekaan ja anna hautua pienellä lämmöllä n. 5-10 minuuttia.

 

Ja lopuksi, keitä spaghetti. Itse käytin Rainbow:n pika-spaghettia. Valuta keittämisen jälkeen ja huuhtele kylmän veden alla ettei jämähdä kiinni makaronit toisiinsa :)


Kommentit