JUUSTOINEN JAUHELIHAPASTAVUOKA

Reseptiä katsottu 13 488 kertaa
6 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
400 g naudan paistijauhelihaa
mausteita esim. grillimaustetta jauhelihalle
500 g Penne Rigate (putki)- makaronia
ripaus suolaa ja öljyä makaroneihin
Juustokastike:
100 g voita
1 dl vehnäjauhoja
n. 7-8 dl punaista maitoa
500 g juustoraastetta

Ohjeet

Paista 400g jauhelihaa ja mausta se. Itse käytin vain ja ainoastaan Coop Xtra:n grillimaustetta joka on mielestäni paras ja sopii todella hyvin jauhelihalle.

Keitä pasta ja lisää ripaus suolaa ja öljyä. Putkipasta on mielestäni paras tässä ruoassa mutat voi käyttää muutakin.

Sitten on juustokastikkeen vuoro eli laita 100g voita kattilaan ja sulata se. Kun voi on sulanut, laita 1 dl vehnäjauhoja kattilaan ja sekoita koko ajan hyvin että rasva-jauhoseoksesta tulee tasainen. Käytä sekoittamiseen mielellään vispilää. Kun jauhot ja rasva ovat sekoittuneet niin ala lisäämään maitoa pikkuhiljaa samalla sekoittaen ettei kastikkeeseen ei jää paakkuja. Lisää vuorotellen maitoa ja juustoraastetta pikkuhiljaa ja taas samalla sekoita ettei pala pohjaan. Käytä pussista noin puolet juustoa tässä vaiheessa, huomaat kyllä kun koostumus on sopiva, ei tietenkään liian venyvä. Kun sekoitat juustoa niin lisää maitoa jos juusto venyy paljon vispilässä. (Itseltäni meni n. 7-8 dl maitoa kunnes koostumus oli mieleinen mutta voit varata litran kaappiin ennen ruoanlaittoa. ) Levy saa olla kolmosella tai nelosella ja kerran voi käyttää 5 tai 6 että kastike vähän kiehahtaa mutta sitten nopeasti taas miedompi lämpö. Keittele hiljalleen sekoittaen kastiketta n.10min..

Ota uunivuoka ja kaada pasta ja jauhelihat vuokaan ja sekoita keskenään. Kaada lopuksi juustokastike jauheliha-makaroniseoksen päälle ja ripottele loput juustoraasteet ruoan päälle tasaisesti ja runsaasti. Sitten laita vuoka uuniin.

Paista 200c n. 1/2h (puoli tuntia), kunnes juusto on mukavasti sulanut päälle kauniin kellanruskeaksi.

Anna ruoan tekeytyä vähän aikaa ennen tarjoilua.

Vie kielen mennessään :)


Kommentit