Savikakku (Mutakakku valkosuklaasta) gluteeniton!

Reseptiä katsottu 38 906 kertaa
15 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
200 g valkosuklaata
200 g voita
1 dl sokeria
(tai vastaava määrä makeutusainetta karppiin versioon)
5 kananmunaa
1 rkl mantelijauhetta (gluteenittomaan versioon! muutoin käy vehnäjauho)

Ohjeet

Valkosuklaan voit värjätä sulatettuasi sen. Voit myös käyttää valmiiksi värjättyä suklaata, maitosuklaata tai tummaa suklaata. Kuvissa myös maitosuklaasta tehtyä versiota. Tumma suklaa voi vaatia enemmän makeutusta -- muista maistaa taikinaa ;)Taikina onnistuu parhaiten, kun kananmunat ovat jääkaappikylmiä ja lisäät niitä vähän kerrallaan, kovasti välissä vatkaten. Vinkki: vatkaa munat rikki erilliseen kaatoastiaan, josta voit helposti annostella kananmunaa pienissä määrissä vatkauksen ohella! 

Sulata voi ja suklaa keskenään ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä ja vuoraa/voitele sillä välin kakkuvuoka.

Lisää jäähtyneeseen seokseen sokeri ja sekoita hyvin.

Lisää munat joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten (käytä sähkövatkainta!). Taikinasta tulee moussen kaltaista. Valkosuklaa juoksettuu muita suklaita helpommin, mutta älä luovuta vatkaamisen kanssa! Saat moussen kyllä, kun lisäät kylmät munat yksitellen ja parin jälkeen pitäisi jo tuntua moussemaiselta (:

Lisää mantelijauhe taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 °C:ssä 20-30 minuuttia uunin tehokkuudesta riippuen (jopa 15 min riittää oikein autenttiseen ja löysään kakkuun). Kakun kuuluu hyllyä keskeltä vähän (:

Anna kakun jäähtyä ja lässähtää. Kakku jähmettyy ja tiivistyy kylmässä. Pidä vaikka jääkaapissa yön yli! Tarjoa jäätelön tai mansikoiden kera!


Kommentit

vattunakki
Korvaamalla valkosuklaan tummalla suklaalla saa taivaallisen mutakakun. Lisäsin tämän ohjeen huomauttamaan, että tätäkin kannattaa kokeilla! NAM!