38 074
38 074

Tanko parsan keittäminen

Raaka-aineet

vihreää ja vaaleaa tankoparsaa
vettä ja suolaa maun mukaan

Jaa resepti

Ohje

Leikkaa tyvestä muutama sentti kovaa osaa parsasta pois. (Voit käyttää ne vaikka liemipohjissa.) Kuori parsanvarret nupun alta tyveen päin, parsan- tai perunankuorimaveitsellä.

Pehmeämpi kuoriset vihreät parsat tarvitsee kuoria vain kevyesti. Ja jos ne ovat ohuita, ne voi jättää myös kuorimattakin. Vaalea parsa kuoritaan, koska on tyypillisesti sitkeämpi.

Nosta parsat kiehuvaan suolalla maustettuun veteen, niin, että nuput jäävät veden yläpuolelle, ne kypsyvät höyryssä. Kätevimmin ne kypsyvät nipussa, korkeareunaisessa parsakattilassa. parsoja keitetään tankojen paksuudesta riippuen 3-14 minuuttia. Paksut vihreät parsat kypsyvät 3-5 minuutissa. Valkoisia, paksuja parsoja keitetään 12-14 minuuttia. Kypsyyttä voidaan kokeilla veitsenkärjellä tai tikulla. Valuta niput huolellisesti ja tarjoa herkkukastikkeesi kera. Yleissääntönä voidaan sanoa, että vihreät parsat tarvitsevat vain puolet vähemmän keittoaikaa, verrattaessa valkoiseen parsaan.

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 8 Parsan kypsytys 22.4.2020
  • 1 1 Kahden parsan patee
  • 0 0 Mustapapu keittäminen
  • 14 3 Parsan keittäminen
  • 0 0 Mascarponerisotto parsan kera
  • 3 2 Kidney papu keittäminen

Kommentit

piia58
Parsan nuput ovat herkkuja voissa paahdettuna, sekä niitä voi myös keitettyinä varsineen dipata sulatetussa voissa, nam! Ja Hollandaisekastike sopii ihanasti näille.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään