Parsaa Basilikavoikastikkeessa

4 annosta

Raaka-aineet

16 kpl tuoretta parsaa
vettä
suolaa
kastike:
1 dl salottisipulia
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl vettä
2 dl tuoretta silputtua basilikaa
2 dl kuohukermaa
200 g voita
suolaa
valkopippuria myllystä

Jaa resepti

Ohje

Varaa tuoretta parsaa 4-5 vartta henkilöä kohti. Huuhtele parsat huolellisesti. Poista tyvestä puumainen osa joko veitsellä leikaten tai napsauttamalla parsa sormin poikki. Kuori parsan pintakerros pois perunankuorimaveitsellä. Älä kuitenkaan kuori nuppuja. Vihreää parsaa ei välttämättä tarvitse kuoria, paitsi jos tyviosa tuntuu puumaiselta ja kuori paksulta.

Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä isossa kattilassa. Lisää parsa vasta kiehuvaan veteen. Keitä ohutta vihreää ja valkoista parsaa noin 6-8 minuuttia. Paksumpia valkoisia keitetään noin 10-12 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä tyvestä. Valuta parsat hyvin esim. talouspaperin päällä. Tarjoile heti.

Kastike:

Laita salottisipulit, valkoviini, etikka ja vesi kattilaan. Keitä nestettä kokoon kunnes se on haihtunut noin puoleen. Lisää kerma ja anna hautua miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Siivilöi liemi ja kiehauta.

Vatkaa joukkoon kylmä voi, lisää hienonnettu basilika ja mausta valkopippurilla ja suolalla. Kuohkeuta sauvasekoittimella tasaiseksi vihreäksi kastikkeeksi.

Laita parsat lämpimille lautasille ja tarjoa kastikkeen kera.

Kastikkeesta saa muunnoksia maustamalla sen esim. karkealla Dijon-sinapilla, ryöpätyillä pinaatilla, tomaatinlihalla, yrteillä sitruunamehulla tai vaikkapa sienillä.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 2 Parsaa sous vide
  • 2 2 Parsaa voitaikinakuoressa
  • 5 3 Parsaa uunissa
  • 15 5 Parsaa uunissa & helppo hollandaisekastike
  • 5 4 Valkoista Parsaa ja Hollandaise-kastiketta
  • 2 1 Parsaa teriyaki

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään