Karitsanviulu

Reseptiä katsottu 8 329 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
2-3 kg karitsanviulu Stockman ja Ahvenanmaa
200 gr Oivariinia tai voita
3 rl Karkeaa merisuolaa
yrttejä
6 kpl valkosipulinkynsiä
2 dl Kermaa

Ohjeet

Ota viulu huoneenlämpöön kolmea tuntia ennen paistamista. Kuivaa viulun pinta. Tee veitsellä rasvapuolelle viiltoja. Sekoita haluamasi yrtit ja joukkoon hieman murskattua merisuolaa voihin ja työnnä viiltoihin. Minulla oli yrttinä pelkästään persilja. Laita valkosipulin kynsi viiltoon ja työnnnä se kokonaan sisään. Murskaa merisuolaa hieman pienemmäksi ja hiero se lihan pintaan. Levitä voi tai oivariini viulun pintaan noin puolen sentin vahvuisena.

Laita viulun paksuimpaan kohtaa lihalämpömittari.

Laita viulu moninkertaiseen alumiinfoliokaukaloon niin, että sulava voi jää aina folion pohjalle. Lämmitä uuni 200 asteiseksi ja laita lammas uuniin. Samalla voit pudottaa lämpötilan 125 asteeseen.

Voitele foliokaukaloon valuvalla voilla paistia vartin välein tai ei hattaa vaikkapa useimminkin. Paistoaika on noin 2-3 tuntia.

Kun lihalämpömittari näyttää 65 astetta, ota paisti uunista ja kaada foliokaukaloon valunut neste kattilaan. Kääri myös yläpuoli folioon ja anna levätä noin 20 minuuttia.

Lisää nesteeseen 2 dl kermaa ja anna seoksen kiehahtaa. Saosta maizzenalla.

Tarjoa valkosuliperunoiden ja salaatin kera.

Lopputulos riippuu olennaisesti raaka-aineesta. Ahvenanamaan karitsa oli erinomainen.


Katso Kotikokin videovinkki

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Kommentit

maitzo
Tämä on yksinkertainen tapa tehdä lampaanviulu, mutta tulos on erittäin herkullinen. Jos syödessä sattuu suuhun osumaan merisuolapala niin se narskahtaa hampaissa ja kruunaa nautinnon. Tämä resepti on lampaansyöjät Heikki Kinnusen kertoma.

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.