7 150
7 150

Britan kakku

1,5 - 2 h

Raaka-aineet

mantelipohjat:
1/2 kg mantelimassaa tai 300g mantelia ja 250g pölysokeria
5 valkuaista
voitaikina:
100 g voita
100 g vehnäjauhoja
1 1/2 rkl kermaa
tuulihattutaikina:
3 dl vettä
105 g voita
120 g vehnäjauhoja
2 keltuaista
1 muna
voikiisseli:
1 dl sokeria
1 dl vettä
3 keltuaista
150 g voita
pikakahvijauhetta ( instant-kahvia )
3 dl kermavaahtoa
sokerivesikuorrutusta ( likööriä )
koristeeksi:
mantelilastuja
viinirypäleitä

Jaa resepti

Ohje

Jakakaa mantelimassa pieniin murusiin ja sekoittakaa kolme valkuaista joukkoon. Mikäli ette käytä valmista mantelimassaa, kuorikaa ja jauhakaa mantelit kahteen kertaan mantelimyllyssä. Sekoittakaa jauhetut mantelit ja pölysokeri keskenään huhmaressa hieroen ja kun massa on aivan tasaista, lisätkää kolme valkuaista joukkoon. Kaksi valkuaista vatkataan kovaksi vaahdoksi ja sekoitetaan varovasti mantelimassan joukkoon. Levittäkää massa kahdeksi nelikulmaiseksi levyksi pellille ja paistakaa ne keskilämpöisessä ( 200-225 ) uunissa vaalean ruskeiksi.

Voitaikina: Hakatkaa työpöydällä veitsen hamarapuolella jauhot ja voi sekaisin. Sekoittakaa kerma nopeasti taikinan joukkoon. paistakaa taikinasta yksi mantelipohjien suuruinen, nelikulmainen levy voidellulla pellillä.

Tuulihattutaikina: Kiehauttakaa vesi ja voi sekä lisätkää jauhot joukkoon koko ajan sekoittaen. Keittäkää taikinaa kunnes se on paksua ja irtaantuu pohjasta. Ottakaa kattila tulelta ja sekoittakaa keltuaiset ja muna joukkoon yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Pursottakaa voidellulle pellille edellisten kakkupohjien suuruinen nelikulmainen levy ja pursottakaa ruudutus tämän neliön päälle. Paistakaa kakkupohja keskilämpöisessä ( 225 ) uunissa.

HUOM! Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana uuniluukkua ei saa avata.

Voikiisseli: Kiehauttakaa vesi ja sokeri lanka-asteelle. Sekoittakaa keltuaiset keskenään ja kaatakaa kuuma liemi niiden päälle koko ajan vatkaten. Jatkakaa vatkaamista kunnes seos on jäähtynyt ja sekoittakaa voi pieninä nokareina joukkoon. Maustakaa kiisseli instant-kahvilla.

Kootkaa kakku niin, että kahden alimmaisen pohjan väliin tulee voikiisseliä. Kolmannen pohjan väliin ja päälle vatkatkaa 3 dl kermavaahtoa. Tuulihattupohja asetetaan kermavaahdon päälle ja se koristellaan sokerivesikuorrutuksella, jota voidaan maustaa liköörillä. Kakku koristellaan mantelilastuilla ja viinirypäleillä.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

AIMATO
Ohje 60-luvulta ja kirjoitettu sen aikaisella ohjekielellä.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään