15 381
15 381

Sisäfilepihvi

Raaka-aineet

2 kpl naudan sisäfilepihvejä
vihreä paprika
RUKOLAA
2 kpl isoa perunaa
suolaa
voita tai oivariinia

Jaa resepti

Ohje

Ota pihvit tuntia tai kahta ennen paistamista huoneenlämpöön. Laita valurautapannu kuumenemaan. Pannu on riittävän kuuma kun sen reunat alkavat savuamaan. Paista pihvi voissa tai oivariinissa kummaltakin puolelta niin, että pinta on ruskea. Pienennä sen jälkeen lämpöä ja paista haluaamaasi kypsyyteen kokeilemalla pihviä lastalla. Pihvi on täysin kypsä jos se on täysin kiinteä ja lihamehut tulevat pihvin pinnalle. Paras pihvin kypsyys on medium. Mediumin kypsyysasteen voi kokeilla käden yläosan pikkirillin puoleista pehmytosaa tunnustelemalla. Sitä vertaamalla voi tietää mikä on oikea kypsyysaste. Ripottele suolaa vasta valmiin pihvin pintaan.

Laita uuniperunat mikroon neljäksi minuutiksi ja kun ne ovat kypsiä tee niihin ristiviillot. Laita viiltoihin voita tai voin ja valkosipulin sekoitusta. Perunat kannattaa kypsentää ennen pihvin paistamista.

Lisukkeeksi leikkaa vihreästä paprikasta siivuja. Laita lautaselle ensin rukolaa ja sen jälkeen paprikan viipaleet. Niitten päälle hieman oliiviöljyä ja viinietikkaa. Pihvin päälle voit halutessasi laittaa volkosipuvoita tai pelkästään voita. Perunalle sama juttu.

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 7 Uusi resepti 20.12.2015
  • 17 8 Pekoni-PippuriPihvi Konjakki-Kermakastikkeella
  • 11 6 Perunatornit ja sipulipihvit
  • 2 3 Lammashöystö
  • 0 1 Sisäfilepihvi punajuurisalaatilla
  • 5 5 SisäFilePihvi Riisillä ja PunaviiniKastikkeella

Kommentit

maitzo
Hyvä sisäfilepihvi on aina silloin tällöin hyvän viinin kera päivän pelastus. Rukola ja vihreä paprika antavat mielenkiintoisen makuelämyksen pihvin kera.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään