Isännän konjakkisinappi

Reseptiä katsottu 5 701 kertaa
Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
0,75 dl Isännän kahvia (Pentik)
1 tl Isännän kahvin käytettyjä puruja
1 dl kuohukermaa
1 tl juoksevaa hunajaa
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl väkiviinaetikkaa
1 kpl kananmuna
1 rlk murskattua sinapin siementä (Meira)
1 dl sokeria
1 tl hienonnettua merisuolaa
1 tl valkopippuria
1 dl sinappijauhoa (Aura)
1 rkl voita
1,5 rkl konjakkia

Ohjeet

Tähän sinappiin käytin Pentikin Isännän kahvia joka on suklaan ja viskin makuinen kahvisekoitus. Muutkin samankaltaiset kahvit kyllä kelpaavat (jos niitä on) :) Kai niitä on. Voit kokeilla tavallisellakin kahvilla johon lisäät lusikallisen kaakaojauhetta ja sieltä liiterin puulaarin viskipullosta lirauksen.

Tee kahvista normaalia kahvia ainakin kaksi kertaa vahvempaa ja lisää siihen muut nesteet (paitsi ei konjakkia vielä! sen sijaan voit ottaa siitä huikan jos avasit sen) ja 1 teelusikka käyttämiäsi kahvinpuruja sekä kananmuna. Sekoita tasaiseksi, ota huikka konjakista ja lisää mausteet ja lopuksi sinappijauho. Ota huikka sinappijauhosta..... eikun konjakista! Jos seurasit ohjetta tunnollisesti niin käy liiterissä huuhtomassa suusi.

Kiehauta ainekset kattilassa kunnes ne ovat saostuneet tarpeeksi. Lisää viimeisenä jäähtyneeseen sinappiin konjakki. Ota huikka.

Valmista sinappia saat noin kolmisen desiä. Konjakin pitäisi olla tässä vaiheessa loppu.

Valmiista sinapista voit poimia teelusikat pois.

Tässä resepti yksinkertaisuudessaan: Aineet sekaisin, kiehauta. Lisää konjakki. Poimi teelusikat sinapin seasta pois.


Kommentit

JariCooking
Joka Joulu olen sinappia tehnyt eri ohjeiden mukaan, milloin konjakkia lisäten, milloin kahvia tai kermaa saaden aikaiseksi vain syömäkelpoista sinappia. Tässä sinapissa yhdistyy nyt kaikki mausteet joita olen ennen erikseen käyttänyt ja mielestäni onnistuin hyvin.